Unge Venstre vil ha frivillighetsfestival i Østfold

Østfold Unge Venstre har et stort ønske om at det årlig skal arrangeres en frivillighetsfestival i regi av fylkeskommunen. De mener at organisasjoner og lag innen kultur, idrett og organisasjonsliv vil kunne få presentert seg og sine aktiviteter, og samtidig gi inspirasjon

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Pølse i vaffel

Foto: Østfold Venstre

— En slik festival kan både være en rekrutteringsarena, en arena for nye samarbeid og en arena for inspirasjon for nye prosjekter, uttaler fylkesleder i Østfold Unge Venstre Per Magnus Finnanger Sandsmark.

Han mener at en slik festival vil gjøre det lettere for de som ikke deltar aktivt i en slik gruppe til å finne noe som passer for dem.

— Frivillighetsfestivalen vil være et viktig tilskudd for åpenhet og deltakelse. Det vil styrke lokaldemokratiet i Østfold, på tvers av alder, kjønn, kulturbakgrunn, religion og bosted, sier han.

Sandsmark er av den oppfatning at uten frivillige til å pusse opp klubbhus, lage pølse i vaffel, spille i korps, rake i parker eller drive med leksehjelp ville Østfold stoppet opp.

— Det er det frivillige arbeidet, dugnaden, som skaper østfjoldsjela og gjør at det er ille bra å være i Østfold, avslutter den unge Venstre-politikeren.

Se også oppslag i Moss Avis. Saken har også vært omtalt i Moss Avis, Smaalenenes avis, Rakkestad Avis, Sarpsborg Arbeiderblad og Demokraten.

Støtter du saken?
Bli med i gruppa “Vi som vil ha frivillighetsfestival i Østfold” på Facebook.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**