Årsmøte i Verdal Venstre

Verdal Venstre har holdt årsmøte. Før årsmøtet orienterte Jostein Holmen om resultat fra HUNT 3. Johannes Rosvold ble ny leder etter Lars Gunnar Marken som hadde frasagt seg gjenvalg. Det ble vedtatt 3 uttalelser på møtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


I forkant av årsmøtet i Verdal Venstre var Jostein Holmen invitert til å orientere om resultat fra HUNT 3 med fokus på Verdal. Det ble en svært interessant foredrag med til dels overraskende resultat. Han fokuserte på forhold som er med på å holde oss friske. Bl.a viste undersøkelsene store forskjeller i fylket vedr. kultur og livssyn. Han dvelte også ved røyking og alkoholforbruk. Noe av det som var mest urovekkende var økningen av overvekt i befolkningen som kom klart fram når en sammenligner HUNT 1 og 2 med de nye resultatene fra HUNT 3. Et positivt resultat var folks egen vurdering av egen helse som viste en høg prosent i alle aldersgrupper som opplever at de har en god/svært god helse. Til slutt kommenterte han Samhandlingsreformen og understreket at det ikke var tilstrekkelig å individualisere problemene med overvekt, men at en må se hele samfunnet under ett.

Lars Gunnar Marken hadde bedt om avløsning som leder. Johannes Rosvold ble valgt som ny leder. Nye medlemmer i styret ble: Grethe Dyrstad Sende, Johannes Overmo og Bjørn Stian Hojem. Brita Kleven Thorsvik var ikke på valg. Som varamedlemmer ble valgt: Ingunn Leirset, Joar Aksnes (ny), Per Hårnes og Trond Eldnes.

Årsmeldingen og politisk regnskap fra kommunestyregruppa viste en høg aktivitet i laget og vilje til å stå på. Det ble vedtatt 3 uttalelser: “Norge må si nei til EU’s datalagringsdirektiv”, “Vitaliser politisk arbeid” og “Helsestasjon for eldre”.

Verdal, 24.02.10
Brita Kleven Thorsvik, referent

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**