Mot valget i 2011

Venstre er et lite parti i Sandefjord, men oppnår likevel innflytelse gjennom grundig arbeid for å fremme våre standpunkter. Dag Bjørvik kommenterer den politiske situasjonen i Sandefjord i innspill i Sandefjords blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det nytter og det er givende å drive lokalpolitikk, skriver Dag Bjørvik, selv om man ikke tilhører det politiske flertallet. Ved Sandefjord Venstres representasjon i bystyret og i ulike politiske utvalg de senere årene, har vi deltatt i debattene, fremmet egne forslag og påvirket flertallets standpunkter. Blant de større sakene kan nevnes:

-Kjøpet av eiendommen Midtås i 2006. Ideen ble lansert av Sandefjord Venstre i valgprogrammet for

 Ideen om kjøp av eiendommen Midtås ble lansert av Sandfjord Venstre i valgprogrammet for kommunevalget i 2003

Ideen om kjøp av eiendommen Midtås ble lansert av Sandfjord Venstre i valgprogrammet for kommunevalget i 2003

kommunevalget 2003.
-Ny togstasjon er etablert ved Torp. Dette var programfestet av Sandefjord Venstre allerede i 1999.
-Bystyret har latt utarbeide og vedtatt en lokal klimaplan. Dette skjedde etter forslag fra Sandefjord Venstre. Bystyret har også nylig vedtatt en lokal energiplan — behovet for slik plan ble programfestet av Sandefjord Venstre i 2003.
-Venstres engasjement i "Yxney-avtalen" har så langt ført til at to av tre planlagte nye stengsler er gitt opp av grunneieren og kommunen, til fordel for tilgjengelighet for turgåerne på området. Hele sakskomplekset er dessuten blitt grundig belyst i forhold til friluftsloven.
-Bystyret vedtok i desember 2009 at biblioteket skal ha søndagsåpent. Dette har vært foreslått av Sandefjord Venstre utallige ganger de siste årene.
-Etter forslag fra Venstre har kommunen fått en enhetlig og begrenset skjenke- og åpningstid for alle serveringsstedene i Sandefjord.

Les hele innspillet i Sandefjords blad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**