IVAR utsatte beslutning om Forus Energigjenvinning 2 AS

Representantskapet i IVAR IKS utsatte i dag beslutningen om Forus Energigjenvinning 2 AS. Stavanger kommune fikk etter forslag fra Venstres Helge Solum Larsen støtte i representantskapet for å be styret utarbeide en uavhengig utredning/miljøregnskap før endelig beslutning tas.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Søppel

Foto: Microsoft

Gjennom Forus Energigjenvinning 2, ønsker IVAR å brenne søppelet og forsyne bygningsmasse på Nord-Jæren med fjernvarme.
Styret i IVAR har tidligere anbefalt investeringen og utbyggingen. I et notat fra Stavanger kommune problematiseres en rekke forhold sett opp mot kommunes holdninger til energi og miljø. I notatet stilles det også spørsmål ved om om slik søppelforbrenning er energieffektiv nok til å tilfredstille kravene til energigjenvinning i forhold til EU-direktiv. I notatet konkluderes det med at det beste ville være å avvente hele belsutningen inntil energi- og varmeplanen for regionen er lagt fram.
Last ned notatet fra Stavanger kommune her >>

Solum Larsen gjorde det klart i representantskapet at Stavanger kommune allerede i dag stiller krav til passivhus og lavenergi-klasse ved nye utbygginger og at det ikke kan garanteres for politisk flertall i Stavanger for tvungen tilnytningsplikt til nye fjernvarmeanlegg.
Han presisterte også at Stavanger kommune har forpliktelser i henhold til Ordføreravtalen og Fremtidens byer. I begge avtaler har kommunen forpliktet seg til betydelige klimagassutslipp lokalt.

-Denne beslutningen vil kunne ha virkning for flere tiår framover, sier Solum Larsen. -Da må vi vite hva vi gjør.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**