Forventer kraftige klimatiltak i revidert statsbudsjett

I dag ble utredningen Klimakur 2020 overlevert til miljøvernminister Erik Solheim. – Klimakur i inneholder mange viktige tiltak for å nå klimaforlikets mål innen 2020, og Venstre har forventninger om at flere tiltak vil komme på plass allerede i revidert statsbudsjett, uttaler Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Flere av tiltakene som som er lagt fram i dag vil være tidsmessig krevende å gjennomføre innen 2020. At regjeringen nøler i klimaarbeidet og utsetter klimameldingen, hever terskelen for å innfri målene i klimaforliket ytterligere, uttaler Trine Skei Grande parlamentarisk leder for Venstre.

Bort med bioavgift og bedre kollektivtrafikk
– Den gode nyheten er at regjeringen gjennom Klimakur nå har fått en bestillingsliste med en rekke tiltak som bør komme på plass allerede i forbindelse med revideringen av statsbudsjettet til våren. Det pekes på at biodrivstoff og bedre kollektivtrafikk vil være viktige tiltak for å få utslippene ned. Derfor har Venstre forventninger om at avgiften på biodrivstoff reverseres og overføringene til kollektivtrafikken i byområdene styrkes kraftig, legger hun til.

 Venstre forventer satsing på kollektivtrafikken i revidert budsjett

Venstre forventer satsing på kollektivtrafikken i revidert budsjett
Foto: Tore Nilsen

– Klimakur peker på at omstillingen til et klimavennlig blir krevende og kanskje mer kostbart en det mange hadde trodd. Det gjelder også for effektene av kilmaendringene, dersom vi ikke handler raskt og besluttsomt, påpeker Trine Skei Grande.

Avgjørende at Norge gjennomfører tiltak
– Det er av stor betydning at Norge som et av verdens rikeste land tar en ledende rolle i å utvikle et samfunn med lave utslipp og samtidig høy levestandard. Det kan motivere andre land til å gå i samme retning. Det gir også en anledning for næringslivet og industrien å omstille seg til å levere morgendagens teknologi og klimaløsninger, avslutter Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**