Åtte råd til statsministeren

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) redegjorde for regjeringens “samråd” i Stortinget onsdag. — Regjeringen må gi næringslivet og gründere gode og langsiktige rammevilkår. Det er greit å gi statsministeren råd, men det spennende er om noen i det hele tatt lytter og tar hensyn til rådene, understreket Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Skei Grande hadde med seg åtte konkrete råd til statsministeren i dagens spørretime.

Skei Grande hadde med seg åtte konkrete råd til statsministeren i dagens spørretime.
Foto: Ingvild Boe Hornburg

Venstres parlamentariske leder mener hun og partiet har gode svar og råd både når det gjelder bærekraftig økonomi, men også når det gjelder de store spørsmål om flere i arbeid og flere arbeidsplasser.

Åtte konkrete råd
1. En målrettet og kraftfull satsing på forskning og nyskaping. Ikke flere hvileskjær.

2. En skattepolitikk som stimulerer til nye og flere bedrifter og som innebærer et reelt skatteskifte fra rød til grønn skatt. Et bærekraftig skattesystem.

3. En snarlig retur til handlingsregelen og et moderat lønnsoppgjør. De to viktigste enkelttiltak for norske konkurranseutsatte bedrifter.

4. Økt satsting på miljøvennlig infrastruktur: Jernbane og kollektivtransport må prioriteres først.

5. Bedre sosiale ordninger og en enklere hverdag for gründere og selvstendig næringsdrivende. Da blir det flere nye arbeidsplasser.

6. Flere og mer motiverte lærere. Viktig både for kunnskap og for å hindre frafall.

7. Ta grep for å modernisere offentlig sektor. Lederskap handler om å våge å ta noen upopulære, men nødvendige beslutninger.

8. Bruke mer penger på dem som trenger det mest, og mindre på å smøre tynt utover til alle. Flere velferdsordninger kan med fordel behovsprøves og målrettes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**