Vil markere Naturmangfoldsåret

Fylkestingsrepresentant Marita Ramberg Røthe vil at fylkeskommunen skal bidra til å markere Naturmangfoldsåret 2010. Hun tar opp saken i en interpellasjon til fylkesråd for miljø Johannes Sanstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Marita Røthe

Foto: Øystein Mørkved

-I slutten av 2010 skal det fastsettes en ny FN-deklarasjon for å innarbeide naturmangfold i politiske og sosiale prosesser. De nye målene skal fastsettes høsten 2010, og etterfølge målsettingene knyttet til 2010-målet om å stanse tapet av naturmangfold, sier Røthe. Hun lurer på hvordan fylkesrådet kan bidra til å markere dette.

-Naturmangfold er naturen i alle dens former. Mangfoldet varierer mellom artene, deres leveområder, gener og økosystemer. FNs 1000-års studie viser at tapet av naturmangfold skjer 100 til 1000 ganger raskere i dag enn for 50 år siden. I 2010 skal innsatsen økes for å stanse dette tapet, sier Røthe.

– Jordkloden har et stort mangfold av arter. Det finns trolig over 10 millioner arter, forteller Røthe. Hovedbudskapet i Naturmangfoldsåret er at artsmangfoldet går tapt i et stort tempo, sier Marita Ramberg Røthe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**