Forprosjekt for utredning av G/S veg med belysning langs R416 i 2010

Fylkestingsmedlemmene i Aust-Agder ble møtt av 20 aksjonister fra Risør da de møtte opp i fylkestingsalen kl 0945 i dag. Av de 20 aksjonistene stilte Koalisjonen med hele 13 og administrasjon med 3 i det som ble en vellykket aksjon, og de første tilbakemeldingene vi får peker for at det etableres et forprosjekt for g/s veg med belysning langs R416 i 2010.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Her gjør aksjonistene seg klar til å møte Fylkestingsrepresentantene

Her gjør aksjonistene seg klar til å møte Fylkestingsrepresentantene
Foto: Jan Einar Henriksen

Dermed ser det ut til at et samlet vedtak sikrer utredning og at kostnadene tas av det nyetablerte fondet som lå innarbeidet i fylkesrådmannens forslag. Det er ikke helt som ønsket, men det er en god start at vi endelig får gehør for at fylkets politikere har et ansvar for å sikre Risør en god tilførselsveg med g/s veg og lys langs R416 fra E18 til Risør er varaordfører og koalisjonsleder Jan Einar Henriksens første kommentar og legger til: Resten av detaljene får vi se på når vi mottar det endelige skriftlige vedtaket.

Vellykket aksjon etter forslag fra Risør Frp og Grethe Hellerud.
Fylkestingsmedlemmene fikk utdelt en løpeseddel etterhvert som de banet seg veg forbi de mange aksjonistene og inn i Fylkestingssalene, hvor aksjonistene også overvar åpningen av fylkestingets møte.

Deretter slapp aksjonistene til i de ulike grupperingenes gruppemøter, godt hjulpet av Jonn Olav Strand (Krf.). Ronald Ramberg (H), Dag Eikeland (Frp) og Jan Einar Henriksen (V) stilte i opposisjonens gruppemøte og fikk nær en halvtime på seg til å fremme sine syn og svare på de mange spørsmål som dukket opp. Grethe Hellerud (Frp) og ordføreren m.fl deltok i posisjonens gruppemøte.

Agderposten stilte opp med egen fotograf og journalist som også tok film som ventelig blir lagt ut å nettet. NRK stilte også med journalist og de intervjuet ordfører og Grethe Hellerud, som var den som i formannskapet fremmet forslaget om dagens aksjon ved åpning av Fylkestinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**