Skjebnetime i strandkanten

Den pågående debatt i forbindelse med Bjørvika utbyggingen og de ulike museumsplasseringene har avslørt at kulturminnevernet står svakt blant prioriteringshensynene. Det å sikre Middelalderparken tilgang til sjøsiden burde vært en selvfølge! skriver Anne-Lise Bergenheim i Aftenposten bydel 10. februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Anne-Lise Bergenheim

Anne-Lise Bergenheim

Det dreier seg om å ta hensyn til den historiske odden med de tre viktigste stedene i Norgeshistorien over tid. Det burde derfor ligget inne som en av forutsetningene ved byutviklingsprosjektet i Bjørvika at det ikke skal bygges på fredet middelaldergrunn.Da hadde vi sluppet disse opphetede stedsvalgsrundene i innsurten,hvor enda mer kan gå galt.

Bygdøy skal utvikles som natur og folkepark med Djurgaarden utenfor Stockholm som forbilde. Det tilsier at dette ikke er stedet å plassere nye bygningsmasser som krever bymessig infrastruktur. Slik saken nå synes å utvikle seg, går dette sårbare kulturlandskapet tapende ut av "vikingslaget".Det er trist! En siste appell til Regjeringen er at den nå ikke forhaster seg ,men bruker nødvendig tid og ressurser slik at den største kulturhistoriske museumssatsingen noensinne kan bli noe ettertiden berømmer oss for.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**