Iversen må ta ansvar for butikkdøden!

– Når Byråd Lisbeth Iversen somler med å komme igang med opprustningen er det ikke rart butikkene forsvinner fra i Skostredet, sier nestleder i Komite for idrett, kultur og næring, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det er svært trist at butikkene i Skostredet nå dukker under. Meningen var jo at dette området skulle få en oppsving etter kommunens oppussingsprosjekter i området, fortsetter han.

Teknologi, pc

– Venstre var i byråd med på å sette av 3. mil til opprustning av Skostredet/Vågsbunnen i 2005. Det er helt utrolig at det nå 5-år etter ikke har skjedd noen ting. Riktig nok skal man i gang med opprusting Nedre Korskirkeallmenning, men det er Skostredet/Vågsbunnen som trenger oppussing mest, sier Tveit.

– Vågsbunnen har i mange år vært en bakgård i Bergen sentrum, en trist sorti for denne eldste og svært historiske delen av Bergen. Når butikker og kafeer var villig til å satse i området og gi det nytt liv var meningen at kommune skulle bidra med sitt ved å ruste opp gatene og gjøre dem trivelige å ferdes i. Men nå har byrådet somlet for mye med å sette planene ut i livet, butikkene og kafeene kan ikke vente lenger og må legge ned. Byråd Lisbeth Iversen må ta en stor del av ansvaret for denne butikkdøden, sier Tveit.

– Også huseigerne i området var positive til opprustningen og ville legge alt til rette for at dette skulle komme kjapt igang, jeg kan ikke fatte å begripe at kommune ikke har klart å komme igang med dette prosjektet, sier Tveit.

Hans-Carl Tveit

– Sammenlignet med andre byer i Europa er det flaut å se hvordan vi forvalter deler av “gamlebyen” vår. Andre steder satser man på de historiske delene av byene og gjør dem hyggelige for turister og fastboende å ferdes i, samtidig som man får frem områdenes historiske betydning. Men her i Bergen vil byrådet altså at deler av de historiske områdene heller skal fremstå som en bakgård, det er rett og slett pinlig for Bergen, avslutter Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**