Friluftsbarnehagene må prioriteres

– En barnehage som skal nyttiggjøre seg naturen må ha en god bemanning slik at barna til enhver tid er under oppsyn. Vi kan ikke gå på akkord med sikkerheten, skriver Jon Gunnes i et leserinnlegg som en kommentar til de rødgrønnes kutt i bevilgningene til friluftsbarnehagene. Hele innlegget kan du lese her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Friluftsbarnehagene må prioriteres

Jon Gunnes

Jon Gunnes
Foto: Rune Kongsro

Noen politikere tenker offensivt og fremtidsrettet. Derfor har Venstre og KrF i sitt felles budsjett for 2010 ingen nedkjæring av driften av våre natur- og friluftsbarnehager. Jeg er helt enig med Hans Ivar Myran og vil gjøre det helt klart at når han snakker om byens politikere så snakker han om de rød-grønne (AP, SV, SP og MDG). Det finnes andre partier som har villet prioritere annerledes.

Jeg kjenner denne driftsformen på barnehager meget godt. Jeg var en av initiativtakerne til Haukvannet friluftsbarnehage på begynnelsen av 90-årene. Den var byens første og heldigvis har det blitt flere friluftsbarnehager etter hvert. Jeg har hatt barn i friluftsbarnehage og når jeg klarte å bidra til åpningen av den første (på tross av administrativ motstand) forsto jeg at det var viktig å engasjere seg i politikk. "Lille meg" fikk til noe!

Vi skal ha et stort mangfold med forskjellig driftsformer i Trondheim. Barn og foreldre er forskjellige, og da må vi kunne tilby forskjellig barnehagedrift rundt omkring. Der vi kan nyttiggjøre oss nærmiljøets kvaliteter så er det naturlig med vektlegging av denne. En barnehage som skal nyttiggjøre seg naturen må ha en god bemanning slik at barna til enhver tid er under oppsyn. Vi kan ikke gå på akkord med sikkerheten. Jeg håper virkelig noen flere politikere begynner å forstå dette. Hans Ivar Myran har helt rett: Det er ingen skam og snu!

Jon Gunnes,
kommunalråd for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**