Det var vel ikke det jeg sa, Steinar?

Er det å “smelle igjen døra” når jeg i formannskapet, og senere på telefon til politisk journalist Steinar Ryvind i Aust Agder Blad som også var tilstede i formannskapets møte, tok til orde for å invitere representanter fra Risør Museum, Risør Kunstforening og brukere av Kunstparken til dialog for å diskutere Kunstparkens fremtid i en videre forstand?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Jan Einar Henriksen (V)

Jan Einar Henriksen (V)

Risør Museum og Risør Kunstforening får begge betydelige årlige beløp fra Risør kommune og det er svært beklagelig at Risør Kunstforening har meldt oppbud. Samtidig har brukerutvalget i Kunstparken, på vegne av alle brukerne sagt opp sin leieavtale med Risør kommune. Da må det være legitimt å kunne stoppe opp og stille spørsmålet "hva nå?" uten at jeg dermed "smeller igjen døren".

Det er på tide å ha et eget kulturstyremøte for sammen å finne frem til Risørs fremtidige kultursatsing. For skal Risør fortsatt være en kunst- og kulturby bør det også ha sin forankring i kulturstyret!

Direkte feil
Ellers ser jeg at det i avsnittet om "mye penger" fremstilles som om Venstre ikke lenger vil satse på kultur i fremtiden. Det er direkte feil.
Risør Venstre har alltid satset på kultur som en del av Venstres politiske ståsted, og slik skal det også bli i fremtiden. At Risør Venstre også ønsker å dreie satsingen mer over på neste generasjon av Risør kunstnere kommer bl.a. til uttrykk når vi har vært med på å ta initiativ til dobling av Risør kommunes stipend, alternative verksteder utenom Kunstparken mm.

Avisens ansvar
Når de aller fleste av Aust Agder Blads lesere kun forholder seg til det som står referert i avisen og ikke selv deltar i de ulike politiske arenaer, påhviler det redaktøren og hans politiske journalister et stort ansvar for å gi et korrekt bilde av det som sies i de ulike møter. Når Aust Agder Blad er enerådende slik tilfellet er i Risør er det ekstra viktig at det redaksjonelt klart skilles mellom hva som er sitat/nøkterne referat og hva som er journalistens kommenterende form.

Jan Einar Henriksen (V)

PS. Artikkelen stod på trykk i Aust Agder Blad tirsdag 16.2.09, men er ikke lagt ut på avisens hjemmeside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**