Venstre og De Grønne fikk ikke stemme som de ville

“Vi vil med bakgrunn i dette understreke at Venstre og Miljøpartiet De Grønne støttet Gribsrøds (SV) forslag til tross for at han ikke lot oss stemme for forslaget,” skriver Per Magnus Finnanger Sandsmark (V) og Vibeke Julsrud (MDG) i denne protokolltilførselen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Sigve Taklo Sekse

I saken PS 2009/ 86 Organisering og lokalisering av ungdomstiltak fremmet undertegnede, på vegne av Venstre og Miljøpartiet De Grønne, motforslag til Rådmannens punkter 2 og 6. Disse ville, slik det framgår av protokollen, ikke Ap og SV støtte. FrP støttet vårt nye punkt 2.

Fungerende utvalgsleder Rune Gribsrød (SV) fremmet forslag om at punktene 3-6 skulle sees på i samband med budsjett og i debatten understrekte at undertegnede (V og MDG) at vi ville støtte dette forslaget når det gjaldt punktene 3-5.

Da Vegar Johansen (FrP) hadde bedt om punktvis avstemning, regnet vi med at vi ville få muligheten til å stemme slik, men da vi kom til avstemning om disse punktene fikk vi ikke anledning til å stemme etter vår overbevisning. Ordførerens representant i møtet, varaordfører John Østensvig, bad om ordet fra tilhørerbenken, der han påpekte at han som Ordførerens utsendte kunne be om ordet i saken og ønsket å endre avstemningen slik at vårt forslag om alternativt punkt 6 ble satt opp mot Rune Gribsrøds forslag om at 3-6 måtte bli behandlet i forbindelse med Budsjettet. Vi ble da, grunnet møteleders endring av avstemningsreglene, tvunget til å stemme mot vår overbevisning. Dessuten medførte dette at vår støtte til møteleders forslag om punktene 3-5 ble usynliggjort, og at vårt forslag til punkt 6 ble tvunget nedstemt.

Vi vil med bakgrunn i dette understreke at Venstre og Miljøpartiet De Grønne støttet Gribsrøds (SV) forslag om punktene 3, 4 og 5 i Rådmannens innstilling i PS 2009/86, til tross for at fungerende utvalgsleder ikke lot oss støtte hans forslag.

Per Magnus Finnanger Sandsmark, Venstre
Vibeke Julsrud, Miljøpartiet De Grønne

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**