Dette skjedde på årsmøtet

Akershus Venstre avholdt årsmøte lørdag. Ola Elvestuen, Venstres 2. nestleder, Abid Q. Raja og Borghild Tenden, stortingsrepresentant for Akershus Venstre deltok på møtet. Årsmøtet valgte ny leder, debatterte innvandring og intergrering og distriktspolitikk, og vedtok fire politiske uttalelser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Elvestuen: Jernbanetilbudet er en katastrofe
Venstres 2. nestleder, Ola Elevestuen innledet om samarbeid og utfordringer i Osloregionen. – Vi trenger en annen og langt mer strategisk planlegging om hva slags transportsystem vi skal ha i framtiden, og dette er avgjørende for å få gjort noen større grep.

– Vi må også ta noen lokale grep. Det er en rein katastrofe hvor dårlig dette fortsatt er. Jernbanetilbudet er i dårlig stand og kapasiteten er liten. Dessuten har vi har hatt to statsråder som ikke har handlekraft; de aner ikke hva de skal begynne og hvor de må gjøre for å få det til.

– NSB begynner å bli bedre når det gjelder planlegging og ambisjonsnivå. Man kan få til et kollektivtilbud med god planlegging og med dagens struktur. Her trenger man ikke å vente på Oslotunnelen, eller Oslo — Ski. Skal vi få til dette kreves en større innsats, og det har med driftsstøtte å gjøre. Oslo og Akershus bruker tilsammen mer penger på kollektivtransporten lokalt, enn det staten gjør på hele NSB. Skal du kjøre tog, koster det penger. Her må man øke driftsstøtten betydelig, sa Elvestuen.

Sentrum er ikke dødt
– Sentrum er ikke dødt, sa Borghild Tenden, Venstres stortingsrepresentant fra Akershus under gårsdagens møte. Hun brukte innlegget sitt på å fokusere på veien videre for Venstre. – Jeg mener at Venstre sitter på den beste politikken når det gjelder f. eks. miljø og næringspolitikk, vi skal vise at sentrum av norsk politikk absolutt har livets rett.

Akershus Venstres fylkesstyre 2010-2011.

Akershus Venstres fylkesstyre 2010-2011.
Foto: Terje Vidar Høvik

Lars Peder Nordbakken valgt som ny leder
Nordbakken ble valgt som ny fylkesleder under Akershus Venstre årsmøte i går. – Jeg er veldig opptatt av økonomisk politikk, næringspolitikk og internasjonal politikk, og som leder av Akershus Venstre kommer jeg til å ha fokus på kunnskap, nyskaping og gründere. Her har Venstre den mest fremtidsrettede politikken. Jeg er optimistisk på partiets vegne, og jeg tror helt klart at Venstre blir et parti å regne med i tiden framover. Sentrum er så visst ikke dødt, i allefall ikke at det liberale sentrum som Venstre målbærer, sier Nordbakken.

Nordbakken er kjent som forfatter, politiker og strategirådgiver. Han er siviløkonom og kommer fra Gjerdrum på Romerike. Han har vært medlem av Venstres prinsipprogramkomité, og er 2. varamedlem til Venstres sentralstyre. Han har også gitt flere bidrag til videreutviklingen av Venstres økonomiske politikk.

Politiske uttalelser:
Store gevinster ved sammenhengende sykkelveier i Oslo og Akershus
Akershus Venstre ønsker sammhengende sykkelveier i Oslo og Akershus innen 2020. Politisk uttalelse fra Akershus Venstres årsmøte 2010. Målet er at det skal være sammenhengende sykkelveier i en radius på 20 km rundt Oslo, og 10 km rundt trafikk-knutepunkter i Akershus.

sprøyte

Skadeforebygging må være et alternativ til rehabiliterende rusbehandling
Rusavhengighet er i dag ansett som en sykdom, og behandles i spesialisthelsetjenesten. Rehabilitering er likevel det eneste helsevesenet har lov til å drive med. For noen rusavhengige er rehabilitering for krevende. Av ulike grunner kan det være at enkeltindivider ikke klarer eller ikke ønsker å leve uten rus.

Kunnskapsbasert næring, – fra ide til virkelighet.
Universitetet for Miljø- og Biovitenskap (UMB), og de omkringliggende forskningsinstitutter og kunnskapsbaserte bedrifter utgjør et stort og til dels uforløst potensial som sentrum for kunnskapsbaserte virksomheter i Folloregionen.

Stortinget må si nei til datalagringsdirektivet!
Årsmøtet i Akershus Venstre oppfordrer Stortinget til å si nei til datalagringsdirektivet. Direktivet bryter med rettsstatens prinsipper og med retten til privat kommunikasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**