Bevar sjøfartsbyen!

“Det er svært nyttig for oss som lokalpolitikere at engasjerte haldensere arresterer oss når vi glemmer viktige saker,” skriver Halden Venstres Per Magnus Finnanger Sandsmark i dette leserbrevet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Seilbåt

Foto: Microsoft

Arild Syvertsen etterlyser i HA lørdag 13. februar engasjement fra oss kulturpolitikere om sjøfartshistorie. Det er svært nyttig for oss som lokalpolitikere at engasjerte haldensere arresterer oss når vi glemmer viktige saker.

Halden kommune er for tiden uten en kulturminneplan. Vi har lite bevissthet rundt bevaring av kulturminner i kommunen. Jeg lover å foreslå for kulturutvalget å opprette en lokal kulturminneplan, der også kulturminner knyttet til kystkultur og sjøfart må være med. Haldens sjøfartshistorie er godt dokumentert i Syvertsens bok Glim fra Fredrikshalds sjøfartshistorie, som helt sikkert kan være en rettleder i dette arbeidet. Arild Syvertsen, og andre ressurspersoner på lokal kultur og historie bør selvsagt dras inn i dette arbeidet.

Ideen om et sjøfartsmuseum er spennende. Halden historiske Samlinger har nå gått inn som en del av Østfoldmuseene, der også Kystmuseet Hvaler inngår. Det hadde vært spennende med et samarbeid mellom disse to om Haldens historie og kystkultur. Disse må selvsagt samarbeide med Fredrikshald Sømandsforening og andre som er engasjerte i emnet.

For Venstre er det viktig med selvstendige initiativer og å lytte til innspill. Det er bare å ta kontakt med oss så lover vi å gjøre vårt beste for å sette oss inn i de sakene dere er opptatt av.

Per Magnus Finnanger Sandsmark
Medlem av Hovedutvalg for kultur og idrett, Halden Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**