Tror fortsatt på sentrum

Venstres Trine Skei Grande tror ikke det politiske sentrum i Norge er i ferd med å dø. Lørdag takket hun lokallaget i Oslo, som reddet ett av partiets stortingsmandater. — Det er ingen naturkraft som tilsier at sentrum skal dø eller at Venstre skal dø, sa Skei Grande og henviste til at partiet har fått 2.000 nye medlemmer siden valget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 - Tusen takk til alle dere som sto på, sa Skei Grande til fra årsmøtet i Oslo.

– Tusen takk til alle dere som sto på, sa Skei Grande til fra årsmøtet i Oslo.
Foto: Frode Fjeldstad

I underkant av 200 delegater var samlet på Oslo Venstres årsmøte på Håndverkeren da parlamentarisk leder og stortingsrepresentant fra Oslo Trine Skei Grande innledet til politisk debatt. Til stor applaus startet hun med å takke medlemmene for innsatsen under valgkampen.

Iherdig innsats
– Venstre ble most fra begge sider under valgkampen, men takket være iherdig innsats fra dere klarte vi å kapre to mandater, ett i Akershus og ett her i Oslo. Tusen takk til alle dere som sto på, sa Skei Grande til fra årsmøtet.

Skei Grande viste til at de ca 2000 nye medlemmene som strømmet til Venstre etter valget var med på å inspirere både partiet og stortingsgruppa til å gjenvinne troen på fortsatt vekst og fremgang for et liberalt parti og den liberale ideologi i Norge.

 - Det er ingen naturkraft som tilsier at sentrum skal dø eller at Venstre skal dø, sa Skei Grande.

– Det er ingen naturkraft som tilsier at sentrum skal dø eller at Venstre skal dø, sa Skei Grande.
Foto: Caroline Roka

Viktige sentrum
Hun fortsatte med å snakke om sentrum i norsk politikk.
– Det er ingen naturkraft som tilsier at sentrum skal dø eller at Venstre skal dø, sa Skei Grande.

– Et liberalt sentrumsparti satser på kunnskap, miljø, verdiskaping og velferd. Venstre har et stort potensial i det velgersegmentet som strekker seg fra det dannede kultur-Høyre til Arbeiderpartivelgere som ser behovet for å fornye og modernisere offentlig sektor, sa Skei Grande.

– Viktige saker som desentralisering og en mer balansert økonomisk politikk som stimulerer til mer nyskaping forener dessuten sentrum.

Verdiskaping og kunnskap
Skei Grande ba årsmøtet løfte frem Venstres næringspolitikk.

– En næringspolitikk som løfter gründerne og småbedriftene frem er avhengig av et sterkere Venstre. Vår skatte- og næringspolitikk vil stimulere flere til å starte for seg selv og sikre vekst for de små bedriftene, understreket hun.

– Det gir dessuten mer penger til felleskassen i form av økt skatteinngang som kan sikre velferdsstaten også i fremtiden, sa Skei Grande.

Total likhet er ikke veien
Hun trakk deretter frem satsing på skole, kunnskap og forskning som Venstres andre hovedærend i norsk politikk
– Vi kommer til å kjempe for at det er den godt faglig utrustede læreren som skal sikre norske elever den kunnskapen som et hvert barn bør ha for å lykkes, sa Skei Grande.

– Den sosialdemokratiske skolen hvor likhet er målet, er ikke veien å gå. De færreste elever er god til alt, men alle er god til noe. Skolens oppgave er å dyrke frem nettopp dette. Det er dette skolepolitikken må handle om og det er her lærerne utgjør nøkkelen til en skole for kunnskap og like muligheter.

– Det er derfor vi vil øke lærernes status ved å styrke dem faglig, tilby alle lærere videre- og etterutdanning og det er derfor vi må utvide og forbedre lærerutdanningen. Fordi lærerne er nøkkelen til mer kunnskap i skolen, sa Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**