Politisk uttalelse – Miljø, energi og klima

Norge er det landet i verden som trolig har de beste forutsetninger som foregangsland til å gå foran i de alvorlige endringsprosessene som må skje. Fra sittende regjering oppleves imidlertid tvert imot betydelig handlingslammelse, og utslipp av klimagasser har økt også senere år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Fylkestinget i Nord-Trøndelag må ta ansvar for at fylket gjør sitt og starter ambisiøse tiltak for å redusere utslippene av klimagasser innen fylkets grenser. I den sammenheng mener Venstre forslag til "Klima — og energiplan for Nord-Trøndelag" setter ambisiøse mål. Problemet er at planen er for lite konkret og omfattende på hvordan tiltak kan igangsettes og gjennomføres.

Årsmøtet i Nord-Trøndelag Venstre mener at det i langt støre grad enn hittil må satses på energieffektisering, og at rammevilkårene for å få energi fra vindkraft og småkraftverk inn på nettet må endres. Dermed kan kraftforsyningen bedres i fylket uten ny miljøskadelig utbygging. Dette vil også ha positive miljøeffekter og bidra positivt til å redusere tapet av biologisk mangfold.

Venstre mener at de mobile kraftverkene ikke må tas i bruk annet enn i helt spesielle situasjoner med akutt strømkrise. Det har ikke vært tilfelle i vinter til tross en langvarig kuldeperiode.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**