Kjøp afrikanske FairTrade-roser på Valentinsdagen!

Våre små innkjøp hver dag kan ha en vesentlig betydning for livet til mennesker som bor i den tredje verden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Denne valentinsdagen kan du være romantisk, hjelpe til med å redusere klimagassutslippene og bidra til å redusere fattigdommen på en gang; Når du er i rosebutikken, spør etter afrikanske roser!

Kortreiste roser fra Norge og nord-Europa medfører fire ganger mer klimagassutslipp enn de som er produsert i Afrika, medregnet utslippene fra transport. Nord-europeiske roser trenger kunstig oppvarming for å overleve de kjølige delene av vekstsesongen. I Afrika kan rosene klare seg med naturlig varme hele året.

Handel over landegrenser er den mest effektive måten å spre velstand på. Afrika sør for Sahara med sine 689 millioner innbyggere har en mindre andel av verdens eksport enn Belgia med bare 10 millioner innbyggere.

Våre små innkjøp hver dag kan ha en vesentlig betydning for livet til mennesker som bor i den tredje verden. Mange bønder i utviklingsland får dessverre for lave priser for produktene sine, og dermed har mange familier ikke råd til å forsørge seg selv eller betale for utdanning og helse. Hvis u-landene økte sin andel av verdenshandelen med bare én prosent, ville 128 millioner mennesker kunne løftes ut av fattigdommen.

Ved å kjøpe afrikanske FairTrade-roser kan du dermed hjelpe noen av verdens fattigste, du er med på å gi afrikanere muligheten til å leve et verdig liv. Derfor håper vi også at at FairTrade-varer blir lettere tilgjengelig i Kongsvingers butikkhyller.

Styret i Kongsvinger Unge Venstre ved
leder Andreas Noer,
nestleder Siri Marie Morterud Kvam,
styremedlem Didrik Akselsen,
styremedlem Markus Hamlets,
økonomiansvarlig Kenneth Gudmundsrud.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**