Full seier for Nes Venstre

I fylkesutvalget 11. februar ble det vedtatt å sette av 25 millioner til park and ride ved Årnes stasjon. Dette regner vi som en full seier for Nes Venstre som har jobbet med denne saken i fem år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Inge Solli på talerstolen. Fra Venstres Landsmøte 2008

Foto: Christoffer Biong

Samferdselsseier for Venstre
“Dette hadde aldri blitt vedtatt hadde det ikke vært for Venstres engasjement lokalt og i fylket” uttalte varaordfører i fylket Inge Solli etter møtet i fylkesutvalget. Innfartsparkeringen på Årnes stasjon sto ikke i det opprinnelige forslaget til handligsplan for fylkesveger, men Venstre har jobbet lokalt opp mot Venstre i fylket, som igjen har gjort en kjempestor jobb i posisjonsgruppa for å få tiltaket inn på handlingsplanen.

Ingen tiltak i Nes sto i det opprinnelige handlingsprogrammet for fylket. Kommunestyret i Nes sa i sin uttalelse at de ønsket innfartsparkeringen ved Årnes stasjon, for øvrig ba ikke flertallet i kommunestyret om noe av fylket. Venstre i Nes ønsket i utgangspunktet å få prioritert inn flere tiltak på fylkesnivå, et eksempel er løsning for myke trafikkanter på Svarverud, dette ble imidlertid nedstemt. “Det er vanskelig å argumentere for å få dette inn i planen i fylket når kommunestyret ikke har stemt for” uttaler venstrepolitiker Åse Birgitte Skjærli.

Litt for snill mot snill nesbu?
I sitt oppslag i lørdagens avis gir lokalavisa Raumnes all kreditten for vedtaket til SV- politiker Erlend Helle. Helle ble tidligere tildelt prisen “snill nesbu”, men i denne saken har nok avisa vært i snilleste laget med politikeren. “I denne saken er det Helle som er enig med posisjon og ikke posisjon som er enig med Helle” sier Skjærli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**