Viktig at klimaplanen følges opp

Kommunestyret har vedtatt energi- og klimaplanen for Røyken. – Flott at planen endelig er på plass. Nå er det viktig at både politikere og administrasjon følger opp og fyller klimaplanen med innhold, kommenterer Rebekka Borsch, leder i Røyken Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Rebekka Borsch

Foto: Judith Borsch

– Det er bra at Klimaplanen nå er vedtatt, men med dette er ikke jobben gjort. Tverdt imot så begynner den egentlige jobben nå. Utover det at klimaplanen skal innarbeides i handlingsprogram og økonomiplan, bør den forankres ytterligere, mener Rebekka Borsch. – Ideelt sett bør Røyken få en klimakonsulent, men med blikk på økonomien kan det være vanskelig. En mulig løsning kan være at kommunen undersøker om Røyken og Hurum kan dele på en slik stilling.

Politisk forankring viktig
Tydelig politisk forankring er avgjørende for at klimaplanen kan fylles med innhold. Klima må bli et aspekt som vurderes i de fleste sakene som kommer på kommunenes agenda framover. Dessuten bør kommunen opplyse aktivt, og godt synlig, om klima på nettsiden sin. Det kan være alt fra planlagte og gjennomførte klimatiltak og samarbeidsprosjekter til informasjon om hvordan innbyggere kan få nytte av Enova-støtte osv. Slik kan kommunen vise at vi tar temaet på alvor og at vi er "på hugget".

Røyken Venstre er glad for den nye klimaplanen. Å gjennomføre tiltakene som skisseres i planen vil være en utfordring, men samtidig også en unik mulighet til å tenke nytt og til å skape en bedre og grønnere hverdag i Røyken.

Rebekka Borsch
leder Røyken Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**