Referat fra årsmøte i Nord – Trøndelag Venstre

Nord- Trøndelag Venstre var samlet på Heia i Grong 12 – 13. februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

N-T Venstre årsmøte på Heia Gjestegård i Grong 12.februar 2010

Foto: Nils Trana

Delegater fra Namsos Venstre var: F.v. Nils Trana, Geir Olav Knappe, Astrid Eva Høye Prytz, Stine Lise Hegdahl (UV), Inger Anne Hilstad, Trond Prytz.

Andre Skjelstad, Verran ble gjenvalgt som leder. En alternativ liste fra Namsos Venstre ble nedstemt.

Her er det nye styret i Nord – Trøndelag Venstre (m/linker):

Leder: Andre N. Skjelstad, Verran
Politisk nestleder: Marita Ramberg Røthe, Steinkjer
Organisatorisk nestleder: Hans Martin Storø, Nærøy
Styremedlem: Iren Opdahl, Stjørdal
Styremedlem: Lars Gunnar Marken, Verdal

Varamedlemmer i nevnt rekkefølge:
Brita K. Thorsvik, Verdal
Lars Mårvik, Flatanger
Lajla G. Wilks, Snåsa
Håkon Alstadheim, Stjørdal
Anita Østby, Høylandet

Politiske uttalelser:

1. Politisk uttalelse – Sykehustilbudet er av avgjørende betydning for velferden vår.

Sykehus, pleier, arbeidsliv

Foto: Jonny Olsson, Arbeidstilsynet

13.02.2010 I Nord-Trøndelag er det store avstander, som medfører at det alt i dag er svært lang avstand for en del av innbyggerne fram til nærmeste sykehus.
For å sikre trygge leveforhold i alle deler av fylket, er det av avgjørende betydning at avstanden til akuttmottak og et fullverdig fødetilbud ikke økes. Det vil være svært negativt for muligheten til å få ungdom til å etablere seg i Nord-Trøndelag, dersom de ikke kan føle trygghet for at et fullverdig sykehustilbud er innenfor rekkevidde.
Nord-Trøndelag Venstre krever derfor at det videreføres et fullverdig akuttilbud og fødeavdeling, både ved Sykehuset Namsos og Sykehuset Levanger.

2. Politisk uttalelse — Norge må si nei til EUs datalagringsdirektiv

Datalagring

Foto: Illustrasjonsfoto. Foto: Dagens it, Jörgen Skjelsb

13.02.2010 15. mars 2006 vedtok EU å innføre et direktiv for datalagring. På grunn av EØS-avtalen kan det hende at også Norge må innføre direktivet. Venstre vil ha et sterkt personvern og Datalagringsdirektivet er et angrep på den retten hver og en av oss har til å beskytte vårt privatliv.
Frihet har som forutsetning at hvert menneske vernes mot utilbørlig inngripen i privatlivet og at det kan delta i arbeidsliv og samfunnsliv uten å føle seg kontrollert eller overvåket. Personvernet innebærer en rett til å ha kontroll over personlige opplysninger om seg selv.
Med en innføring av Datalagringsdirektivet i Norge, som pålegger tele- og nettselskap å lagre trafikkdata om borgernes elektroniske kommunikasjon som e-post, sms, telefon og internett i inntil to år, vil nordmenns personvern bli krenket på det groveste.
Internett har gitt en hel verden mulighet til å kommunisere med hverandre. Det er en unik mulighet vi aldri har hatt før. Med det kommer det også utfordringer. Nord-Trøndelag Venstres årsmøte krever derfor at Norge benytter seg av reservasjonsretten i EØS-avtalen og sier nei til EUs datalagringsdirektiv.

3. Politisk uttalelse – Sats på fremtidens næringsliv!

Studenter, høgskole, universitet, studier

Foto: Microsoft

13.02.2010 Skal Norge utvikle en grønn industri må man faktisk satse på kunnskap og innovasjon. Forskning og høyere utdanning skal ikke være en salderingspost, men er det viktigste vi kan satse på i tida som kommer.
Nord-Trøndelag Venstre mener at kommuner, fylkeskommuner og Regjeringen nå bør etablere en storstilt satsing på kunnskap. Dette fordi kunnskap er like avgjørende for regional utvikling som veier, jernbane og fiberkabel.
Nord-Trøndelag Venstre mener det er urovekkende at Regjeringen fortsetter sulteforingen av fremtidens næringsliv. Mindre penger til forskning og høyere utdanning vil slå negativt ut for Nord-Trøndelag.
De regionale høgskolene gir grobunn til innovasjon i form av bedriftsetableringer og utvikling av eksisterende arbeidsliv.
Kunnskap skal prioriteres!

4. Politisk uttalelse – Miljø, energi og klima

Utenriks, miljø

Foto: Luth

13.02.2010 Norge er det landet i verden som trolig har de beste forutsetninger som foregangsland til å gå foran i de alvorlige endringsprosessene som må skje. Fra sittende regjering oppleves imidlertid tvert imot betydelig handlingslammelse, og utslipp av klimagasser har økt også senere år.
Fylkestinget i Nord-Trøndelag må ta ansvar for at fylket gjør sitt og starter ambisiøse tiltak for å redusere utslippene av klimagasser innen fylkets grenser. I den sammenheng mener Venstre forslag til "Klima — og energiplan for Nord-Trøndelag" setter ambisiøse mål. Problemet er at planen er for lite konkret og omfattende på hvordan tiltak kan igangsettes og gjennomføres.
Årsmøtet i Nord-Trøndelag Venstre mener at det i langt støre grad enn hittil må satses på energieffektisering, og at rammevilkårene for å få energi fra vindkraft og småkraftverk inn på nettet må endres. Dermed kan kraftforsyningen bedres i fylket uten ny miljøskadelig utbygging. Dette vil også ha positive miljøeffekter og bidra positivt til å redusere tapet av biologisk mangfold.
Venstre mener at de mobile kraftverkene ikke må tas i bruk annet enn i helt spesielle situasjoner med akutt strømkrise. Det har ikke vært tilfelle i vinter til tross en langvarig kuldeperiode.

Link:
Heia Gjestegård A/S

Ref. NT

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**