Jobber for økte stillingsandeler for kommunalt ansatte!

Risør Venstres leder Jan Einar Henriksen pekte i tirsdagens formannskapsmøte på koalisjonens avtale om å jobbe for økte stillingsandeler for kommunalt ansatte i Risør kommune. Henriksen ba konkret om at rådmannen v/personalsjefen i formannskapets marsmøte fremlegger en samlet bemanningsoversikt for Risør kommune m/fordeling på de ulike enhetene. Oversikten skal inneholde antall ansatte fast ansatte/vikarer med heltid/deltid fordelt på kjønn. For ansatte med deltidsstillingene ble det bedt om % andel og om ansatte har flere deltidsstillinger ved ulike enheter innen kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Venstre ønsker økte stillingsandeler for kommunalt ansatte

Venstre ønsker økte stillingsandeler for kommunalt ansatte

Koalisjonens avtale
Risør Venstre har sammen med sine samarbeidspartnere i Krf., Frp. og Høyre satt opp en liste (etter valget i 2007) over avtalte mål vi sammen forpliktet oss til å jobbe politisk for å gjennomføre eller iverksette i bystyreperioden 2007-2011.

Samtidig var Venstres og de tre andre samarbeidspartiene inneforstått med at vi ikke kunne gjøre alt samtidig, og at vi måtte velge noen områder vi kunne gå for 100 % om gangen. Tiden er imidlertid tiden kommet til en 100 % oppfølgning av avtalepunktet: • Jobbe for økte stillingsandeler for kommunens ansatte.

Sikrer fremdrift
Vi ser at også andre politikere har vist interesse for dette punktet, uten at det har avstedkommet noen målrettet og målbart resultat av innspillene så langt. For å komme videre i vårt definerte mål om å øke stillingsandelen for kommunens ansatte, ber formannskapets flertall nå rådmannen v/personalsjefen om å fremlegge tallmateriale for videre politisk behandling på formannskapets marsmøte 2010.

Lønnsprofil
Ved høstens lønnsforhandlinger brukte ordføreren (Rødt) sin dobbeltstemme for å sikre prosentvis lønnsvekst for kommunale ledere og ansatte ved PLU enheten, og sikret dermed økte lønnsforskjeller mellom kommunens ansatte og ledere.

Venstre signaliserer igjen at vi fortsatt ønsker økt fokus på de lavtlønte og at vi også ønsker å redusere lønnsforskjellene mellom ansatte og ledere/mellomledere, samt at vi også forutsetter lik lønn for samme arbeid uavhengig av kjønn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**