Kommunene må ta ansvar for enslige mindreårige flyktninger

I forrige uke meldte NRK Trøndelag at 98 enslige mindreårige flyktninger fortsatt ikke har fått plass i Trøndelag. – Kommunene i Trøndelag bør stå frem og ta ansvar, og Trondheim bør ta hovedansvaret, sier Guri Melby, politisk nestleder i Sør-Trøndelag Venstre, til nrk.no.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

På helgas fylkesårsmøte fikk Melby full tilslutning til en uttalelse om at kommunene må ta ansvar for å bosette disse.
– Jeg ber nå våre lokalpolitikere rundt omkring i kommunene om å ta opp denne saken, og stille spørsmål om hva deres kommune har gjort for å finne en løsning på denne utfordringen, sier Melby.

Du kan lese mer om denne saken på nrk.no.

Følgende uttalelse ble vedtatt på årsmøtet:

Kommunene må ta ansvar for enslige mindreårige flykninger
I følge nrk.no mangler det fortsatt plasser for 98 enslige mindreårige flyktninger i Trøndelag. Dette er en svært sårbar gruppe som nå ikke får den hjelpen de trenger. Så langt har bare to kommuner sagt direkte nei til å ta imot flere enslige mindreårige, men mange har ikke svart, selv om fristen var i november 2009.

Sør-Trøndelag Venstre mener det er på tide at kommunene i Trøndelag nå er seg sitt ansvar bevisst, at ordførerne i alle kommunene tar initiativ og at man går i en dialog med statlige myndigheter for å ta imot disse barna. Hensynet til barna må komme først!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**