Uttalelse på Agder Venstres årsmøte

Konsekvensutredning av ny E-39 på strekningen Søgne-Ålgård
Forslagstiller: Flekkefjord Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Agder Venstre krever en snarlig start på konsekvensutredning(KVU) av en ny og moderne E39-strekning fra Søgne til Ålgård i Gjesdal kommune. Store deler av E39 på denne strekningen har den dårligste veistandar på europaveien mellom Oslo og Stavanger og tilfredsstiller ikke på noen måte kravene til godt nok europaveinett. Samferdselsdepartementet må snarest mulig bestille en utredning fra Statens Veivesen på denne strekningen slik det ble lovet i valgkampen. KVU må være ferdig innen Nasjonal transportplan skal opp til ny behandling i 2012.

Mens det på landsbasis er nedgang i antall trafikkdrepte kan vi dessverre ikke vise til de samme resultatene i Vest-Agder. Det er med stor bekymring vi ser at svært mange av dødsulykkene er på deler av denne veistrekningen. Trafikken er sterkt økende mellom Kristiansand og Stavanger mens veiutbygging uteblir.

Det er viktig å se hele veistrekningen under ett slik at vi unngår klattvise og oppdelte utbygginger. Vi trenger en trafikksikker og fremtidsrettet E39 med positiv samfunnsutvikling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**