Prioriter ny barnehage på Tanem

KlæbuPosten omtaler i forrige utgave at Trygge Barnehager AS har fått klarsignal i formannskapet til å starte planprosess med tanke på ny barnehage på Lauvåsen. Klæbu Venstre mener Klæbu trenger nye barnehageplasser, men at Tanem nå må prioriteres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Tanem barnehage har lange ventelister, og hver dag kjører foreldre fra Tanem og over til sentrum for å levere barna i barnehagene der. Deretter snur de å kjører til arbeidsplassen sin i byen. Det samme gjentar seg naturligvis i motsatt rekkefølge på ettermiddagen. Transporten er verken bra for miljøet eller familiene, og det øker trafikken på våre lokale veier. Det er dessuten en fordel for barna å gå i barnehage i lokalmiljøet sitt med venner fra samme sted.
Flere steder i landet kjemper store private barnehageaktører for å ta markedsandeler ved å starte opp eller kjøpe opp eksisterende barnehager. Vi i Klæbu trenger ikke å stå med lua i hånda og godta aktørenes første forslag. Om vi sier at det er på Tanem vi trenger barnehage så godtar de det så lenge de får innpass i «vårt marked».
Full barnehagedekning gjelder innenfor kommunegrensene. Om Lauvåsen bygges ut med en stor barnehage vil antall plasser totalt i Klæbu være tilstrekkelig en god stund fremover. Dermed må Tanem og familiene der slite med for få barnehageplasser i mange år fremover.
En annen grunn til å legge ny barnehage på Tanem nå er at Tanem skole trenger mer plass. Tanem barnehage ligger i umiddelbar nærhet til skolen og kan omgjøres til skolelokaler den dagen en ny Tanem barnehage står klar.
Til sist er Lauvåsen sårbar for den store bruken som allerede er av området. Også natur slites og barn i området og elever på skolene bruker området mye. Ved å bygge ned deler av denne sentrumsnære «hundremeterskogen» vil presset øke ytterligere på den gjenstående delen.

Klæbu Venstre

(Leserinnlegget sto i KlæbuPosten 3.februar 2010)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**