Landsporten i Søndre Land

Ideen om Landsporten, et sted for informasjon om hva Land-distriktet har å by på samt rastefasiliteter for turister, har som kjent blitt mottatt med begistring. Søndre Land Venstre er også begeistret, men er forundret over Søndre Land kommunes manglende evne til å stå fram som en aktiv støttespiller til dette flotte initiativet hele kommunen er tjent med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Det snakkes positivt i Enger om planene som også støttes av bla. “Mat i Land”, “Landvegen” og “Tankesmia for Søndre Land”. Byggingen av Landsporten vil kunne skje som del av utbedringen av riksvei 34 Grime – Vesleelva og etablering av ny rasteplass på denne strekningen. Statens Vegvesen stiller seg positiv til en justering av planene for å bidra til en god løsning lokalt.

Søndre Land Venstre, som er opptatt av at flere kan oppleve det gode liv i grendene, og ber derfor om at formannskapet støtter dette positive forslaget. Søndre Lands omdømme i befolkningen må ikke forringes ytterligere av kommunens manglene støtte. Ingen er tjent med en kommuneadministrasjon som ikke ser alle sine borgere. Søndre Land er en grendekommune der de fleste bor i ei grend. Venstre gjør oppmerksom på at Kommuneplanens samfunnsdel 2007-2015 har som mål og stimulere til en stabil befolkningsutvikling i alle deler av kommunen. Det er derfor på sin plass at kommunens politikere og administrasjon bidrar positivt til å realisere lokale initiativ som skaper utvikling og begistring. Landsporten er en gylden mulighet for våre folkevalgte til å vise at de også lar seg begeistre av noe alle kan være stolte av i Søndre Land.

Søndre Land Venstre oppfordrer formannskapet til snarest å be kommunens tjenesteområde Plan, miljø og næring støtte etableringen av Landsporten. En henstilling fra kommunen til Statens Vegvesen om å innarbeide Landsporten i reguleringsplanen for riksvei 34 Grime-Vesleelva er en god start i så måte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**