Idretten må dessverre betale!

I etterkant av de rødgrønnes budsjettvedtak om å gjeninnføre hall- og baneleie for voksne i Trondheim, har mange politikere og idrettsledere vært ute og kritisert dette vedtaket. – For Venstre er det viktig å prioritere de som trenger det mest i trange økonomiske tider, og vi forsvarer derfor at voksne må betale for å drive med idrett, sier kommunalråd Jon Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Jon Gunnes

Foto: Rune Kongsro

– Venstre prioriterer idrett høyt i vårt budsjettforslag, og vi foreslo blant annet økninger i støtten til frivillige lag og organisasjoner. Det frivillige idrettslivet gjør en viktig jobb i Trondheim, blant annet gjennom å sørge for at mange barn og unge får et godt tilbud. Disse må være kommunens hovedprioritet, i tillegg til å øke hallkapasiteten i tiden fremover, sier Venstres kommunalråd Jon Gunnes.

I et leserinnlegg i Adresseavisen i forrige uke forsvarer han vedtaket om hall- og baneleie for voksne, samtidig som han kritiserer de rødgrønne for å ikke stå tydelig for vedtaket de gjorde i budsjettet. Hele innlegget kan du lese her.

Idretten må dessverre betale!
Venstre i Trondheim er meget opptatt av at vi har nok idrettsanlegg og at de er av en slik forfatning at utøverne kan ha stor glede av å utføre sin sport.

Kommunene må være ansvarlig for at anleggene er mange og i tipp- topp stand. Vi mener at hallmangelen er det mest prekære i Trondheim i dag. Det er lovet mange flerbrukshaller de siste årene og noen har kommet på plass og andre er under bygging. Flott! Men fortsatt er det flere områder i Trondheim som har for lite hallkapasitet og ikke minst lange avstander for å utføre idretten.

Fotball er den desidert mest populære idretten i Trondheim og har til dels meget gode anlegg. Tradisjonelt har fotballen vært en "billig" idrett å utøve, men er det slutt på det? Flere klubber har måttet ta opp store lån for å kunne tilby fotballspillerne gode baner og egenandelen har blitt så høy at det kan være vanskelig for foreldre å betale aktivitetsavgiften. Her må stat og kommune inn. Staten må betale ut "tippemidlene" hurtigere og kommunen må i større grad stå som eier av idrettsanleggene.

Barne- og ungdomsidrett bør ikke koste mye. Da får vi færre deltakere som igjen går utover den fysiske fostring. Men voksenidretten må finne seg i å betale noe mer. De kan prioritere ut fra økonomisk evne til å utføre idretten og har også muligheter til å skaffe seg inntekter gjennom dugnad og sponsing. Dette er å "banne i kirka" for en politiker, men jeg er lei av politikere som "går rundt grøten" når de lover i "hytt og gevær". I den økonomiske situasjonen som Trondheim kommune er i for øyeblikket så prioriterer Venstre penger til barnevern, sosialhjelp, skolen og omsorg for de som trenger det! Det er ikke voksne idrettsutøvere som er svakest stilt i samfunnet!

Jon Gunnes, kommunalråd for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**