Alle tiltakene må iverksettes nå!

– Alle tiltakene mot luftforurensning inkludert oddetall og partallskjøring må på plass nå! Det er for ille å vente på at det skal bli verre før de mest radikale virkemidlene tas i bruk, sier bystyrerepresentant for Venstre Sara Henriksen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Bergen vei

– Poenget må være å ta dette ved roten, ikke vente på at forurensningen utvikler seg. Alle virkemidlene mot luftforurensningen må tas i bruk allerede når luftkvaliteten er i kategori gul, når vi er i kategori rød har jo skaden allerede skjedd, fortsetter Henriksen.

Sara Henriksen

Ingen optimale tiltak
– Oddetall – partallskjøring er langt ifra et optimalt tiltak, men i mangel på noe bedre er det i denne krisesituasjonen et tiltak som vil ha effekt på kort sikt. Forøvrig burde byrådet nå forstå at man ikke kommer utenom køprising for å få en stabil og langsiktig nedgang i luftforurensningen i Bergen.

Byrådet må slutte å trenere utredningen av køprising og få denne frem til behandling i bystyret, fortsetter Henriksen.

Anders Skoglund

Alvorlig utvikling
– Som Danmarksplass-beboer er jeg bekymret for helsen til naboene mine nå når vi igjen har en så alvorlig utvikling på Danmarksplass.

Det er bra at byrådet iverksetter tiltak og at disse skal vare helt til vinterferien, men all erfaring viser at alle virkemidlene må i bruk før vi ser en endring og denne gangen ser det ikke ut til at vi får hjelp av værgudene med første, sier Bystyrerepresentant for Venstre, Anders Skoglund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**