Skolebyen Risør?

Fokus på skole er ett av mange virkemidlene Risør Venstre mener er viktige for å skape vekst i innbyggertall og økt næringsutvikling. Derfor er vi presise i vår satsing på delt barneskole mellom Hope, Søndeled og i Risør sentrum. Tilsvarende jobber Venstre aktivt for sikre vekst på Risør Videregående skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Er det grobunn for tanken om en folkehøyskole i Risør?

Er det grobunn for tanken om en folkehøyskole i Risør?

Når spørsmål om etablering av av en folkehøyskole i Risør nå dukker opp er det helt i tråd med Risør Venstres fokus på skole som et viktig virkemiddel for å sikre økt vekst i innbyggertall og økt næringsutvikling i Risør.

Spørsmålet blir mer hvordan vi skal kunne finansiere prosjektet slik at det kan bli noe annet enn en flygeidé?

Kan prosjektet løftes i et samarbeid med Risør Videregående skole som del av Aust Agder Fylkes skolesatsing? Skal prosjektet kunne linkes opp mot Aktive Fredsreisers ønske om å etablere et senter jf avisoppslagene om etablering i Bygland (og som Venstre mener bør kunne etableres i Risør) eller skal prosjektet vurderes helt løsrevet fra de nevnte prosjekt?

Det offentlige (SIVA, Fylket og Risør kommune) har de senere år ydt vesentlige midler til Risør Næringshage AS. Kanskje en fremover burde vurdere å øremerke disse midlene til et forprosjekt for å sikre fremdrift i spørsmlet om avklaring i spørsmålet om det skal etableres en folkehøyskole i Risør eller ikke.

Ikke vet vi, men uansett vil det etter Venstres mening være nødvendig med en rask politisk avklaring for å komme frem til en finansiell plattform med eller uten kommunal innsats dersom i innen rimelig tid skal få en avklaring på spørsmålet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**