Sats på kunnskap, kunnskap er infrastruktur!

Namsos Venstre mener at kommuner, fylkeskommuner og Regjeringen bør etablere en storstilt satsing på kunnskap.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Dette fordi kunnskap er like avgjørende for regional utvikling som eksempelvis veier, jernbane og fiberkabel.

Namsos Venstre mener det er urovekkende at Regjeringen fortsetter sulteforingen av kunnskapsmiljøene. Mindre penger til forskning og høyere utdanning vil slå negativt ut også for Namdalen.

I dagens kunnskapssamfunn skapes de fleste nye arbeidsplassene i kunnskapsintensive næringer. Å satse på kunnskapsutvikling er derfor god distriktspolitikk, hevder Namsos Venstre.

Datamaskin, pc, skole, fildeling

Foto: Microsoft

De regionale høgskolene er viktige, og høyere utdanning gir grobunn til bedriftsetableringer og utvikling av eksisterende arbeidsliv. Namsos Venstre har forventinger til at Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) utvikler kunnskap som i samhandling med omgivelsene virker innovativ.

Namdalen må satse på næringer
som har bærekraft og utviklingspotensial. Innen fiskehelse, natur- og kulturbasert næring og psykisk helsearbeid har Namdalen gode forutsetninger til å bli nasjonalt og internasjonalt god. Namsos Venstre har også forventninger til at forskning og utdanning vil stå sentralt i Rock City Namsos.

Namdalen må sette kunnskapsutviklingens kår på dagsorden. Trainee-ordningen i Namdalen, som er et samarbeid mellom Kompetanseringen Namdal, Namdalshagen AS og HiNT, er et godt eksempel på samhandlende kunnskapsutvikling.

Det er bred politisk enighet om at det er nødvendig med nøktern offentlig pengebruk, men Namsos Venstre mener at kunnskap må prioriteres. Forskning og høyere utdanning skal ikke være en salderingspost og er det viktigste vi kan satse på i tida som kommer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**