Feil fokus i næringspolitikken

-Levanger kommune har i lang tid hatt feil fokus i næringspolitikken sin, mener Venstres Karl M. Buchholdt. Han mener kommunen har for lite foks på næringslivets rammevilkår og hvordan kommunale vedtak kan stimulere til vekst i næringslivet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Han støtter seg til en NHO-rapport som sier at lokal næringspolitikk har en avgjørende betydning for suksessen til det lokale næringslivet. Venstre vil gjennomføre en helhetlig og ambisiøs næringssatsning i Levanger. Det innebærer å legge til rette for økt lønnsomhet og omsetningsvekst i eksisterende bedrifter, og en økning i antall nyetableringer og arbeidsplasser.

Mitt inntrykk er at næringspolitikken i Levanger kommune har mye fokus på nisjemat og lokalt håndverk, sammen med et sterkt, men viktig fokus på å tilrettelegge nye næringsarealer(noe alle stort sett er enige i), sier Buchholdt. Det er tilsvarende lite fokus på næringslivets øvrige rammevilkår i kommunen og hvordan kommunale vedtak kan stimulere til vekst i næringslivet(som et eksempel kan det nevnes at bedrifter innenfor elektronikklyngen gjennom flere år har vært på utkikk etter nye lokaler). Kommuneplanens arealdel(det viktigste arealstyringsredskapet) er ikke revidert på lang tid. Levanger havn som per dags dato er kommunens eneste større næringsområde for små og mellomstore bedrifter er under omregulering uten at kommunen har alternative næringsarealer klare for aktørene som holder til der. -Det er tydelig at Levanger mangler en målrettet næringsstrategi, blant annet i forhold til industri og teknologiske bedrifter, sier Buchholdt.

Han tar nå opp saken i en interpellasjon til ordføreren.

Les interpellasjonen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**