Kommunestyret i Alstahaug uten disiplin?

I et leserinnlegg i lokalpressen på Helgeland stiller tidligere ordførere i Alstahaug, Torvald A. Kibsgaard, spørsmål om kommunestyret i Alstahaug mangler disiplin. Kommunestyrerepresentant fra Alstahaug Venstre, Hanne Nora Nilssen, gav i et leserinnlegg svar på Kibsgaards spørsmål. Les innlegget her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Er Alstahaug kommunestyre uten disiplin?

Som Alstahaug Venstre sin representant i kommunestyret i Alstahaug, ønsker jeg å komme med mitt svar på de spørsmål Torvald A. Kibsgaard stiller i sitt leserinnlegg i uken som gikk.

I februar 2008 ble kommunestyrerepresentantene i Alstahaug invitert til folkevalgtopplæring
på Vega havhotell. I løpet av disse dagene ble det av representantene utarbeidet en "Hustavle" for Alstahaug kommune, med et sett "kjøreregler". Her står det å lese følgende:

Vis gjensidig respekt
Vær positiv og engasjert
Vær ærlig, troverdig og lojal
Vær saklig og ryddig
Vår relasjonskultur skal være preget av både medmenneskelighet og humor

Etter siste kommunestyremøte den 16.desember, er jeg ikke i tvil om at det nå trengs en oppfriskning og evaluering av kjørereglene. I møtet så jeg det som nødvendig å be om taletid, og anmode både kommunestyrerepresentantene og ordføreren om å følge vår egen hustavle og de kjøreregler vi hadde utarbeidet. Jeg la for øvrig også en kopi av de ovennevnte kjøreregler igjen på talerstolen. Videre minnet jeg ordføreren om det ansvaret han som møteleder har. Det er derfor min vurdering at jeg kan svare ja på spørsmålet fra Kibsgaard. Kommunestyret som organ har ikke den nødvendige disiplin.

For øvrig kan jeg også nevne at jeg som kommunestyrerepresentant også tidligere har uttrykt misnøye med møteledelsen og møtekulturen i de politiske møtene i Alstahaug. I slutten av mai 2009 sendte jeg derfor en skriftlig henvendelse til ordføreren og ba om et møte. Målet for mitt initiativ var et ønske om en forbedret møtekultur og samarbeidsklima. Ordføreren har per dags dato ikke besvart min skriftlige henvendelse.

Vi har alle et individuelt ansvar til å opptre korrekt. Imidlertid er det også en ordførers rett og plikt til å være sitt ansvar som møteleder bevisst, og sørge for at møter gjennomføres på en verdig og korrekt måte.

Hanne Nora Nilssen
Kommunestyrerepresentant for Alstahaug Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**