Risør Venstre ønsker utendørs treningssenter i Urheia

Det er mye snakk om høyt sykefravær for tiden og Risør er intet unntak. Risør Venstre foreslår derfor at det i kombinasjon med etablering av lysløype og bygging av nytt toalett i Urheia også etableres et nyskapende utendørs fitness-center eller treningsanlegg ved Barbulibassenget i Urheia .

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Risør Venstre ønsker på skape et utendørs treningssenter v/Barbulia i Urheia.

Risør Venstre ønsker på skape et utendørs treningssenter v/Barbulia i Urheia.
Foto: Jan Einar Henriksen

Natur og frisk luft
Området i Urheia er allerede mye benyttet som trenings- og rekreasjonsområde hele året, og når det i løpet av året kommer toalett og lysløype regner varaordfører Jan Einar Henriksen, som selv bor like ved friområdet i Urheia, at området vil bli enda mere benyttet.

Ny treningskultur
Målet med å utplassere trenigsapparater i Urheia er å skape en ny treningskultur hvor en flytter det tradisjonelle innendørs fitness-center ut i naturen og skaper et treningssenter utendørs med tilgjengelighet hele døgnet året gjennom. I tillegg vil plasseringen ved Barbulibassenget i Urheia gi brukeren en naturopplevelse hvor treningen kan kombineres med andre måter å bevege seg på i naturen f.eks ved løping, sykling, bading, vanlig gåtur, skiløping eller en runde på isen vinterstid, og dermed få en mer helhetlig trening.

Samtidig vil et treningsprosjekt kunne benyttes aktivt av enkeltpersoner, lag og foreninger, bedrifter og kommune for å forebygge sykefravær for en relativt liten investeringskostnad.

Vel utprøvd konsept
I Århus ble tilsvarene treningsapperat utplassert allerede i 2002 og de anlegg en ser for seg å benytte i Urheia er billige og er utformet slik at de tilnermet vedlikeholdsfrie. På sikt ser jeg for meg at tilsvarende treningsfelt blir utplassert flere steder i Risør avslutter Jan Einar Henriksen, som nå kommer til å følge opp saken i formannskapet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**