Lege Dagfinn Haarr redder liv

Kristiansand Venstre vil gi sin anerkjennelse og støtte til det arbeidet lege Dagfinn Haarr driver blant tunge rusmisbrukere. Vi beklager sterkt at han behøver å bekymre seg når han til pasientens beste må bryte regelverket. Leserinnlegg i avisen Fædrelandsvennen 12/1/2010

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Han gir morfin til utvalgte rusmisbrukere som ikke har nytte av vanlig behandling med

Ungdom, psykiatri

subutex eller metadon. Haarr er meldt til fylkeslagen 14 ganger for overtredelse av regelverket. Han velger noen ganger å la menneskelige hensyn veie tyngre enn et stivbeint regelverk.
Kristiansand Venstre vil gi sin anerkjennelse og støtte til det arbeidet lege Dagfinn Haarr driver blant tunge rusmisbrukere. Vi beklager sterkt at han behøver å bekymre seg når han til pasientens beste må bryte regelverket.

Medisin, helse, lege, piller

Kristiansand Venstre mener det må åpnes for å bruke flere legemidler enn metadon og subutex i behandlingen av rusmisbrukere. Monopolet som staten og Sørlandets sykehus har på å igangsette legemiddelassistert behandling av rusmisbrukere, bør også opphøre. Kompetente fastleger, i samarbeid med hjemmesykepleien og andre, er i høyeste grad aktuelle for å følge opp mennesker som sliter med livet sitt. Det er behov for å myke opp rigide regler.
Hvert år dør ca 200 unge mennesker av overdose i Norge. Hittil har ingen narkotikapolitiske tiltak klart å redusere disse tallene. I Norge er det over 10.000 heroinmisbrukere, og vi topper overdosestatistikken i Europa. Ved nyttår ble det innført enda strengere regler som forbyr fastleger å gi morfinpreparater til rusmisbrukere.
Det må selvfølgelig vises stor varsomhet ved bruk av slike preparater. Men det kan ikke være opp til politikerne å bestemme hvilke medikamenter legene skal behandle sine pasienter

Dag Vige

med. Fagpersoner må gis større myndighet til å bestemme hva som helsemessig er til det beste for den enkelte pasient.

Dag Vige
Kristiansand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**