Ta nye grep mot togkaoset, Kleppa!

De rødgrønne har ikke gjort nok for å rydde opp i problemene i togtrafikken, uttaler Akershus Venstres Borghild Tenden. Tenden forventer at regjeringen tar nye grep for å rydde opp i togkaoset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


– Det har fra regjeringshold blitt varslet at forholdene i togtrafikken skulle forverres. Til tross for dette har man ikke hatt en god nok strategi for hvordan pendeltrafikken skal avvikles. Nå står folk og fryser om morgenen i påvente av tog som ikke dukker opp, og bussene er overfylte, påpeker Tenden.

– Jeg har stor forståelse for at folk er frustrert og jeg er svært skuffet over at den rødgrønne regjeringen har vært for passiv i dette arbeidet, sier hun.

Tenden har i dag kallet samferdselsministeren inn til Stortingets spørretime for på svare på hvilke råd hun har til de reisende som nesten daglig utsettes for togkaoset.

 Tenden krever tiltak mot togkaoset.

Tenden krever tiltak mot togkaoset.
Foto: Christoffer Biong

– Nå må samferdselsministeren ta ansvar. Forrige samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) tok ikke ansvar og la heller skylden på sine forgjengere. Nylig fikk hun selv knallhard kritikk av riksrevisjonen for ikke å ha inntatt en mer aktiv rolle i arbeidet med togkaoset, legger Tenden til.

Tenden viser Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008. Les hele rapporten fra Riksrevisjonen her.

-Bevilgningene til drift og vedlikehold av togtrafikken har vært et prioritert område av Stortinget over tid. At resultatene uteblir og sågar går i feil retning er urovekkende og er et symptom på at togtrafikken i Norge er for dårlig organisert. Det er på høy tid med en full gjennomgang av organiseringen og ressursbruken innenfor togtrafikken, noe regjeringen så langt ikke har tatt skikkelig tak i, avslutter Tenden.

——
Her er spørsmålet Borghild Tenden vil stille til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp)Stortingets spørretime:

Togkaoset fortsetter. Nesten daglig opplever de togreisende forsinkelser eller kansellerte avganger. Dette fører til at tilliten til jernbanen svekkes og flere velger å ta bilen på jobb. I Dagsavisen 8. desember 2009 spår jernebanedirektør Elisabeth Enger at det blir enda verre før det blir bedre. Hvilke råd vil samferdselsministeren gi de togreisende?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**