Familiens Hus skal være et tverrfaglig lavterskeltilbud. Ved etablering av et Familiens Hus samler kommunen fysisk alle tjenester til familien på et sted; Helsestasjon, barneverntjenesten, fysio- / ergoterapitjenesten, PPT og psykisk helseteam. En såkalt åpen barnehage kan også legges til huset.
Familiens Hus er etablert i mange kommuner rundt om i landet. Mål for arbeidet i Familiens hus er å fremme trivsel og god helse hos barn, unge og deres familie, samt styrke barn og unges oppvekstvilkår.
– Det var et viktig og riktig vedtak og Venstre er glad for at første skritt på veien til et Familiens Hus i Hurum er tatt, sier Marianne Arctander. Hun har stor tro på denne måten å organisere tjenestene på.
Vi har mange utfordringer når det gjelder rus, barnevern og psykiatri i kommunen vår og det jobbes intenst med å prøve å hjelpe de det gjelder.
– Å organisere tilbudet til familien på denne måten, mener jeg er framtiden. Det er viktig å kunne gå inn én dør og få den hjelpen man trenger der, sier Arctander.
Helse og omsorgsdepartementet og Sosial- og helsedirektoratet anbefaler norske kommuner å organisere sitt helsefremmende og forebyggende arbeid rettet mot barn og unge etter modellen av Familiens Hus. I veilederen "Psykisk helsearbeid for barn og unge i kommunene" er organisasjonsformen fremhevet som et velegnet lavterskeltilbud som kan sikre rask og helhetlig hjelp
til nevnte målgruppe.