God jul

Rogaland Venstre takker alle medlemmer, venner og samarbeidspartnere for året 2009 og ønsker alle en god og fredelig julehøytid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

juletre

Foto: Microsoft

2009 var et travelt år år for Venstre i Rogaland. Venstre er en maktfaktor i Rogalandspolitikken.

Resultatet ved stortingsvalget var ikke bra nok. Venstre er et stortingsparti, men vi mistet representasjonen fra Rogaland. Det var et tap for fylket vårt, og det var også særlig beklagelig at Gunnar Kvassheim mistet muligheten til å forsette sitt viktige arbeid med miljø, energi og klimaspørsmål på Stortinget.
Norge gjør ikke nok i forhold til kutt i klimagassutslipp. Vi har teknologi og økonomiske ressurser til å gjøre mye mer. Det er vesentlig at skatte- og avgiftspolitikken brukes aktivt slik at vi stimulerer til mer positiv miljøadferd. Det vil også sikre at vi får med næringslivet på den miljødugnaden som er nødvendig.
Resultatet fra klimatoppmøtet i København var ikke godt nok. Mistilliten fra verdens fattigere land må være et varsko om behov for synlig endringer også i et land som Norge. Da er ikke kvotekjøp og skogplanting nok. Norge må, i likhet med andre rike land, kutte egne utslipp.

Selv om stortingsvalget ikke ble slik vi hadde håpet er det et stort løft at over 1800 meldte seg inn i Venstre etter valget.
Venstre har akkurat like mange kommune- og fylkestingsrepresentanter som før valget, vi er et stortingsparti, og har ressurser og dyktige folk. Og nå har vi også mange flere medlemmer.

Venstre i Rogaland skal forsette å stå på for miljø, skole, småbedrifter og sosialt ansvar!
Venstre vil som fylkets sosialliberale parti aldri frykte framtiden og de utfordringer som måtte komme. Vi vet at det er behov for våre løsninger og at det vil skape nye gode valg i 2011 og 2013.

jul

Foto: M.A.Bjørkli

Venstre takker alle medlemmer, venner og samarbeidspartnere for året 2009 og vil ønske alle en god og fredelig julehøytid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**