Skolen er livsnerven

Stadig flere grendeskoler blir nedlagt. Under den rødgrønne regjeringen er det blitt nedlagt 101 skoler her i landet . For de bygdesamfunn dette gjelder kan det få fatale følger.
Skolen er selve livsnerven i bygda. Når skolen blir nedlagt må barna kjøre flere mil for å komme til og fra skolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


I Landåsbygda ble den offentlige skolen nedlagt fra høsten 2009, og dette kunne ha ført til at nærmiljøet i dag hadde vært uten skoletilbud.

Landåsskole

Foto: oa.no

Resultatet ble annerledes. Foreldrene så faresignalene. De ønsket å beholde skolen, og kunne tilby barna en annerledes pedagogikk. Med stort engasjement ble det arbeidet for å opprette montessoriskole i bygda.

Landåsbygda Montessoriskole ble opprettet, og nå har skolen vært i drift i 4 måneder. Til ettertanke kan det nevnes at Søndre Land kommune i følge rådmannen ikke har tjent noe på vedtaket som førte til nedleggelse av skolen.

Søndre Land kommune har fått et supplement til den offentlige skolen som det skal bli spennende å følge med i de kommende år. Foreldre og elever viser stort engasjement og er stolte av skolen sin.
I de siste årene har det bosatt seg flere småbarnsfamilier i bygda. Det er viktig at det skapes forutsigbarhet om skoletilbudet.
Venstre mener det må satses på grendene i Søndre Land kommune for å skape grunnlag for vekst og utvikling framtida.

Søndre Land Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**