Kommunestyret gav grønt lys for spillemiddelsøknad fra Stjernen skytterlag

– Det er ganske oppsiktsvekkende og direkte freidig når ordføreren viser til at to ansatte i fylkeskommunen, blant annet utviklingssjef Kjertsi Bærug Hulbak skal ha gått god for kommunens handlemåte. Det nekter jeg å tro på, sier Stegane. Han er likevel svært glad for å vunnet fram med sin interpellasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Først glemte Sigdal kommune å behandle spillemiddelsøknad fra Stjernen skytterlag. I saksdokumentene til Hovedutvalget for kultur og oppvekst 11. november blei det så påstått at det ikke var kommet inn nye søknader for 2010. Formmanskapet og kommunestyret var også totalt ukjent med søknaden fra Stjernen under budsjettbehandlinga utover høsten. Fredag kveld vedtok kommunestyret likevel å prioritere søknaden og sende den videre til fylkeskommunen innen fastsatt frist 15. januar.

Dette skjedde etter at ordfører Kari Ask (Sp) i sitt svar på interpellasjon om saken fra varaordfører Runolv Stegane (V) avviste at kommunen hadde gjort noe feil.

Runolv Stegane fra siden

Foto: Stine B. Osnes

– Det er ganske oppsiktsvekkende og direkte freidig når ordføreren viser til at to ansatte i fylkeskommunen, blant annet utviklingssjef Kjertsi Bærug Hulbak skal ha gått god for kommunens handlemåte. Det nekter jeg å tro på, sier Stegane.

Han er uansett glad for at han fikk støtte fra flertallet i kommunestyret og at søknaden fra Stjernen skytterlag nå kommer inn spillemiddelkøen.
– Det er lang ventetid for å få spillemidler. Derfor var det viktig for Stjernen skytterlag å få behandla søknaden nå. Vedtaket om å støtte søknaden ble gjort under forutsetning av at Stjernen tar opp lån for den tredjedelen av anleggskostnaden som normalt faller på kommunen og stiller med nødvendig egenkapital.
Interpellasjonen i møte 18.12.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**