Ordføreren avgjorde skjebnen til brannvesenet

Sigdal går inn i Drammensregionens Brannvesen etter at ordfører Kari Ask tok i bruk sin dobbeltstemme for å avgjøre saken. – Dette kan være begynnelsen til slutten på Sigdal som egen kommune, sier varaordfører Runolv Stegane (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Kommunestyret i Sigdal vedtok fredag å melde Sigdal inn i Drammensregionens Brannvesen IKS. Dette skjedde etter en dramatisk avstemming med resultatet 10 for og 10 mot. Dermed avgjorde ordførerens stemmegivning saken.

Venstres gruppeleder og varaordfører i Sigdal Runolv Stegane argumenterte sterkt for å at Sigdal fortsatt skulle ha egen brannordning. Men han og Venstre tapte avstemminga til tross for støtte fra H, Frp og en av Ap´s representanter.

Valgbilde

Foto: Knut Arne Jenssen

– Det er synd at en så viktig sak avgjøres av tilfeldigheter. Men jeg regner med at innbyggerne i Sigdal legger merke til at Sp som stadig påstår at de vokter om Sigdal som egen kommune, var den fremste målbærereren for å flytte myndighet fra kommunestyret i Sigdal til Drammensregionen. Det blir veldig spesielt når Sigdals ordfører står fremst i en slik kamp og bruker sin dobbeltstemme for å svekke myndigheten til kommunestyret i Sigdal, sier Runolv Stegane.

Det hører med til historien at Sigdal nå må bruke 1/2 til en million kroner pr. år merfor å være med i det gode selskap i Drammensregionen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**