Venstre med klar melding om fylkeskommunens rolle i Østre Bolæren

På årets siste fylkestingsmøte ble saken knyttet til Østre Bolæren og “vurderinger og anbefalinger for langsiktig utvikling” gjenstand for stor debatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Fra Østre Bolæren

Fra Østre Bolæren
Foto: Kåre Pettersen

Da saken var til behandling på tingets første dag, tok Aina Dahl (V) ordet, og redegjorde med en klar framstilling hva Venstre ønsker at fylkeskommunens rolle skal være tilknyttet øya i et framtidig perspektiv.

Saken er også delvis omtalt i nettutgaven av Tønsbergs Blad.

Under budsjettbehandlingen på dag to av fylkestinget understreket Kåre Pettersen (V) hvorfor Venstre gikk inn for kutt i bevilgning til båtrute og fylkeskommunalt driftstilskudd til Østre Bolæren. Forslaget ble framsatt i fylkesutvalget fra posisjonen bestående av FrP, H og V og fikk flertall ved behandling i fylkestingets møte.

Det er ikke en fylkeskommunal oppgave å selge is og brus, sa bl.a. Kåre Pettersens i sitt budsjettinnlegg. Fylkeskommunen skal derimot sikre allmennheten tilgang til Vestfolds skjærgård.

Totalt er beløpet som kuttes på ca 8 millioner i økonomiplanperioden. Dette åpnet for å styrke lærerkompetansen i de videregående skolen i fylket med et tilnærmet likt beløp.

Budsjettet for 2010 og økonomiplan er for øvrig omtalt som egen sak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**