Kommunen må få kontroll!

– Vi skal være teknologiopptimister og bruke moderne IKT-systemer, men under forutsetning av at personvernet ivarets, sier bystyrerepresentant Anders Skoglund i en kommentar til internrevisjonen av Bergen kommunes informasjonssikkerhet knyttet til personopplysninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Teknologi, pc

– Det er helt uakseptabelt at ansatte i PPT og barnevernet låner ut brukernavn og passord til andre. PPT og barnevernet behandler svært sensitive personopplysninger og da må det være en selvfølge at disse etatene opptrer særlig forsiktig i sin bruk av IT-systemer, fortsetter Skoglund.

– Jeg synest også det er kritikkverdig at kommunen ikke har utviklet et skikkelig varslingssystem for avvik knyttet til personsikkerhet i kommunens informasjonssystemer, sier Skoglund.

Anders Skoglund

Det er positivt at Bergen tross alt er blant de bedre kommunene i Norge når det gjelder til IKT-sikkerhet, men når det kommer til personvern er kun det beste godt nok. Teknologien skal ikke gå på bekostning av personvernet.

Krever konkrete tiltak
– Jeg vil ved første anledning be byrådet komme med en redegjørelse om denne internrevisjonen og be om at det iverksettes konkrete tiltak for å rette opp disse svakhetene, avslutter Skoglund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**