Halv skoleseier til Klæbu Venstre

Kommunestyret i Klæbu har i kveld behandlet budsjettet for 2010. Et av Venstres mål var å få stoppet bygging av Sletten skole for godt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Venstre har siden forrige kommunevalg gjort det klart at vi ikke ønsker å bygge Klæbus nye skole rett ved hovedvei og blant butikker. I stedet ønsker vi at kommunen skal investere i tomta på Granmo, både med tanke på skole og med tanke på salg av tomter for å hjelpe til med finansiering av det nye skolebygget.

Ingen grunn til skepsis
Mange har vært skeptiske til om Granmo lar seg bygge ut på grunn av kvikkleireproblematikk. Dette temaet fikk kommunestyret en statusoppdatering på av plansjef Geir Magne Sund i kveld. Han kunne fortelle at både sentrumsområdet (Sletten) og Granmo-tomta har utfordringer, men at begge tomtene vil bli friskmeldt slik at de kan bebygges. Han likestilte utfordringene og mulighetene for disse to områdene. Dermed kan vi i stedet sette barnas læringssituasjon i fokus.

Bedre lokalisering fortsatt mulig
Venstre fremmet som planlagt et forslag om å selge Sletten-tomta til næringsvirksomhet og bruke pengene til å finansiere kjøp av Granmo. Dette fikk vi ikke flertall for, og forslaget kom kanskje litt brått på Kommunestyret. Med de nye opplysningene om tomtene fikk Venstre imidlertid flertall for å ikke påbegynne utbygging på Sletten-tomta nå. Dette vedtaket sikrer muligheten for en bedre lokalisering av skolen! Ta gjerne kontakt med Klæbu Venstre om du har meninger i saken!

Forøvrig ble budsjettet for 2010 som ventet preget av kommunens vanskelige økonomi. SV forsøkte å bøte på dette ved å foreslå innføring av eiendomsskatt, men fikk ikke flertall for dette. Høyre og FrP fremmet på sin side et eget budsjettforslag, men pengene de skulle bruke på gode formål var i stor grad penger vi verken har eller vet om vi kommer til å få. Deres forslag overbeviste ikke de andre partiene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**