Spør om avgiftsøkninger

Varaordfører Runolv Stegane (V) følger opp saken om store avgiftsøkninger for huseiere med vannmålere som Bygdeposten omtalte 01.12 og stiller interpellasjon til ordfører Kari Ask i kommunestyrets møte fredag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Interpellasjon i kommunestyrets møte 18.12.

KOMMUNALE AVGIFTER VANN OG AVLØP

Stegane

Foto: Ole Marius Fossen

Det har gjennom oppslag i Bygdeposten 01.12. kommet fram at mange innbyggere i Sigdal har fått svært store økninger i kommunale vann- og avløpsavgifter.

Jeg har personlig fått flere henvendelser om samme forhold. Det viser seg at huseiere som bor i kommunale boligfelt og som har installert vannmålere har fått mer enn dobla sine regninger.

Dersom kommunestyrets enstemmige vedtak om nye avgifter fra desember i fjor i virkeligheten gir slike dramatisk utslag, bør kommunestyret være villig å vurdere saken på nytt.

Når huseiere satser på vannmålere og et mer bevisst vannforbruk, er det logisk at de forventer resultat i form av hyggeligere regninger. Nå skjer det motsatte.

Jeg er klar over at målerne skal leses av ved utgangen av året og at endelig resultat for hvor mye den enkelte skal betale da vil komme fram. Er det brukt mindre enn det som tilsvarer innbetalt a konto beløp, vil huseierne få dette til gode.

Jeg vil likevel ta til orde for at det tas en ny gjennomgang av avgiftene og at vi spesielt ser på den faste delen av avgiftene (ny fra 2009). Det kan virke som denne er satt urimelig høgt.

Spørsmål til ordføreren:
Vil ordføreren medvirke til at det tas opp sak på nyåret der vi kan få resultat av økning i vann- og avløpsavgifter, og at det i saka sees spesielt på avgift 2008 mot avgift 2009 særlig for huseiere som har installert vannmålere?

Prestfoss 15.12. 2009
Runolv Stegane (sign.)
kommunestyrerepresentant

Bygdepostens omtale 01.12.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**