Glømte bort spillemiddelsøknad fra Stjernen skytterlag

Sigdal kommune har latt være å behandle en spillemiddelsøknad fra Stjernen skytterlag, til tross for at laget søkte innen fristen. Runolv Stegane (V) tar opp saken i kommunestyret 18.12.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Interpellasjon i Sigdal kommunestyre 18.12. 2009

Rutiner ved spillemiddelsøknader
Jeg har i dag blitt oppmerksom på at Sigdal kommune har latt være å behandle søknad fra Stjernen skytterlag om tilskudd til et moderne, elektronisk anlegg for stang og felthurtigsksyting.

Dette har skjedd til tross for at det ble søkt innen fristen 20.september og til tross for at teknisk etat i kommunen godkjente anleggsplanene 18. september.

I sak til Hovedutvalget for oppvekst og kultur 11. november (behandling av spillemiddelsøknader) slår rådmannen fast at det ikke har kommet inn nye søknader for 2010. Hovedutvalget har derfor bare behandla tidligere søknader og fornya disse.

Det er ikke bra at kommunen legger bort søknader som har kommet innen fastsatt frist. Enda verre er det at det gis inntrykk av at søknaden fra Stjernen skytterlag ikke har kommet inn.

Stjernen skytterlag driver et svært positivt ungdomsarbeid og er et av de beste skytterlaga i Buskerud. Dette hadde aldri vært mulig uten at medlemmene i laget legger ned et omfattende dugnadsarbeid. Da blir det som å få en knytteneve i ansiktet når kommunen bidrar til å forsinke lagets utbyggingsplaner.

Så langt jeg har forstått det, er det planlagt et anlegg til kr. 1,5 millioner. Finansiering søkes løst via 500.000 kroner i spillemidler, 500 000 kroner fra Sigdal kommune og 500 000 kroner i dugnad/egenfinansiering. Anlegget vil bli topp moderne, og det vil gi et tilbud til unge og eldre skyttere som det ikke finnes maken til i vårt område. På landsplan er det i dag bare to slike anlegg.

Normalt tar det 2-3 år før en spillemiddelsøknad kan innvilges. Derfor er det viktig å komme inn i søknadsmassen så tidlig som mulig. Fristen til fylkeskommunen, som er den instans som avgjør tildeling, er 15. januar. Når Sigdal kommune allerede har behandla sak om spillemidler for 2010 uten å ta med søknaden til Stjernen skytterlag, må laget vente til 2011 før søknaden kan komme til vurdering i fylkeskommunen. Dette kan unngås hvis det handles raskt.

Jeg stiller derfor følgende spørsmål til ordføreren:
1) Kan ordføreren gi en god forklaring på hvorfor Stjernen er utelatt blant søkerne for 2010 til tross for at laget søkte innen fristen?
2) Vil ordføreren bidra til at en urettvis handling fra kommunens side umiddelbart rettes opp og at Stjernen skytterlags søknad behandles på lik linje med andre søknader?

Prestfoss 15.12.2009
Runolv Stegane (sign.)
kommunestyrerepresentant

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**