10 millioner kroner til Vikersundbakken

Fylkestinget i Buskerud sa torsdag ja til å bevilge 10 millioner kroner til en storstilt utbygging av Vikersundbakken før VM i skiflyging i 2012. – Nå forventer vi at staten tar sitt ansvar for nasjonalanlegget, sier fylkesvaraordfører Runolv Stegane (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Fylkestinget i Buskerud har vedtatt å stille garanti for et lån på 10 millioner kroner til Stiftelse Vikersund Hoppsenter. Fylkeskommunen skal dekke både renter og avdrag på lånet. I praksis er dette det samme som å gi en støttte på 10 millioner kroner.

Stegane

Foto: Ole Marius Fossen

-Buskerud fylkeskommune ønsker å være en viktig partner for det driftige dugnadsmiljøet i Vikersund. Nå venter vi at staten følger opp og bevilger minst 50 prosent av investeringsbehovet på 80 millioner kroner, sier fylkesvararordfører Runolv Stegane (V).

Stegane var møteleder ved behandling av saken fordi fylkesordfører Roger Ryberg (AP) var inhabil som styremedlem i Stiftelsen Vikersund Hoppsenter.

– Skiflygingsanlegget i Vikersund er et nasjonalanlegg. Staten bør ta større ansvar for alle nasjonalanlegg og sette av midler både til investering og drift i statsbudsjett, sier Stegane.

Oppslag Drammens Tidende/NTB
Oppslag Bygdeposten

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**