Ser fremover mot Gymnaestrada etter EM-nei

Venstres gruppeleder Boye Bjerkholt er skuffet over at regjeringen har satt ned foten for fotball-EM i Norge og Sverige i 2016, men mener innsatsen som ble lagt ned var verdt det. — Gjennom denne søknadsprosessen har vi satt Lillestrøm på kartet som en potensiell vertsby for store arrangementer. Allerede i mai neste år avgjøres det om Lillestrøm skal få arrangere World Gymnaestrada i 2015, sier Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

LSK-hallen

Foto: NGTF

For mens søknaden om å arrangere fotball-EM har fått størst oppmerksomhet, har det pågått en parallell søknadsprosess om å få arrangere verdens største turnarrangement.

— World Gymnaestrada arrangeres hvert fjerde år og samler opp mot 25.000 deltakere. Lillestrøm er norsk søkerby og det vil være den desidert største idretts-og folkefesten som noen gang har blitt arrangert på Romerike, sier Bjerkholt.

Han mener at det er viktig at Lillestrøm deltar i kampen om å være vertsby for store arrangementer.

— For det første har det en egenverdi at vår kommune og vår region er vertskap for store kultur-og idrettsbegivenheter. Det vil være en helt fantastisk opplevelse for Lillestrøm å ta imot 25.000 gymnasiaster fra hele verden i 2015, og det kommer til å sette sitt preg på byen både før og etter, sier Bjerkholt

— Dernest er slike arrangementer viktige fordi de setter Lillestrøm på kartet som et attraktivt sted å besøke og kanskje slå seg ned i. Bare søknadsprosessen rundt fotball-EM har ført til at mange har fått øynene opp for Lillestrøms unike fordeler i forhold til infrastruktur og logistikk, og det kan være en avgjørende faktor i fremtidige lokaliseringsdebatter, både i privat og offentlig virksomhet, legger han til.

I tillegg til Norge, ønsker også Finland, Sverige og Spania/Gran Canaria å arrangere gymnaestrada i 2015. Avgjørelsen tas i Tokyo, 13. mai 2010.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**