Unge Venstre inviterer til klimaaksjon

Kongsvinger Unge Venstre håper også at man ser på miljøvennlige alternativer som fjernvarme og energieffektivisering i kommunale bygg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Mens verdenslederne er samlet i København, inviterer Kongsvinger Unge Venstre herved Glåmdalen med på klimaaksjon sammen med 138 fakler og engasjerte ungdommer. Aksjonen er en del av den verdensomfattende "The World Wants a Real Deal", og skal sette fokus på viktigheten av å få på plass en bindende klimaavtale, som samtlige land underskriver.

– Vi gjennomfører aksjonen for å minne om at klimaet vil komme ut av kontroll om CO2-konsentrasjonen i atmosfæren er over 350 tonn, sette søkelyset på at hver enkelt kan bidra og mane til handling på Klimatoppmøtet i København. Dette kan være verdens siste mulighet til å sikre et bærekraftig samfunn i fremtiden.

Blant de mange små tingene man kan gjøre som enkeltperson oppfordrer Kongsvinger Unge Venstre folk til å slukke lyset i rom man ikke er i, kjøre kollektivt og fyre med ved når vinteren nå er kommet.

– Kongsvinger Kommune har på sin side et veldig stort potensial når det gjelder for eksempel utbygging av gang- og sykkelstier, som ville ført til at folk oftere ville velge sykkel fremfor bil, og at mye syklede strekninger ville blitt sikrere. Her er det både en helsemessig, miljømessig og økonomisk gevinst, ettersom det i mange tilfeller vil føre til at barn kan gå/sykle i stedet for at kommunen betaler skoleskyss for dem.

Kongsvinger Unge Venstre håper også at man ser på miljøvennlige alternativer som fjernvarme og energieffektivisering i kommunale bygg.

– Vi håper særlig at kommunen velger å bygge det nylig vedtatte Rådhuskvartalet som et miljøvennlig eksempel som kan gå foran og vise vei for andre. Vi ber om at løsninger som fjernvarme, solcellepanel, varmepumpe eller ulike metoder for bioenergi vurderes, og at man prøver å gjøre bygget så energieffektivt som mulig.

– I tillegg må det gjøres store grep i kollektivtrafikken. Vi etterlyser et rimeligere, oftere og mer tilgjengelig tilbud. Vi skulle gjerne sett at det ble mer aktivitet på Kongsvingerbanen, og at kollektivtilbudet også nådde ut til ukantsområdene i kommunen. Det er også viktig at det blir billigere å velge miljøvennlig, dette gjelder særlig for oss ungdommer som både har liten inntekt og der det eneste alternativet er å bli kjørt.

TILLEGGSINFORMASJON:
Bilder fra aksjonen fra hele verden vil være tilgjengelig for fri bruk på http://350.org/media
For mer informasjon om den globale 350-kampanjen, besøk www.350.org.

OM "THE WORLD WANTS A REAL DEAL" OG 350.ORG
"The World Wants a Real Deal" er en felles kampanje koordinert av TckTckTck, 350.org og Avaaz i kravet om en rettferdig, ambisiøs og bindende klimatraktat i København.
350.org koordinerte en Internasjonal Dag for Klimahandling i slutten av oktober som CNN kalte "den mest verdensomspennende dagen for politisk handling i Jordens historie", med 5200 aksjoner i 181 land. Kampanjen kaller på verdens ledere for å skape en klimaavtale som senker utslippene av karbondioksid i atmosfæren under 350 parts per million, som forskere sier er den trygge øvre grensen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**