Lokal politikk – Fornuft..?

Det er med stor forundring at Høyre og FRP omorganiserer driften i Atas. Dette kommunale foretaket er kanskje det eneste som har gått med overskudd de siste årene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Atle Holgersen

Foto: Arild Raftevoll

Atas har 21,7 stillingshjemler som er besatt av 26 ansatte. De gir i dag tjenester til 54 brukere (i snitt 44 brukere pr dag) ved dagsenter for funksjonshemmede og 24 brukere (10 brukere pr dag) i dagsenter for demente.

Nå skal Atas legges inn under avdeling for Pleie og omsorgstjenester og de ansatte skal igjen omorganiseres. De ansatte har vandret mellom Pleie og omsorg – Kultur og Atas og nå tilbake til Pleie og omsorg. Hvorfor dette skjer, er for meg uforståelig. Det opplyses at ved å flytte dette over til Pleie og omsorg vil kommunen spare kr 200 000,-. Dette kan ikke være riktig da det ikke er tatt høyde for at noen av besparelse tiltakene også vil koste penger i Pleie og omsorg, slik som bedriftshelsetjeneste, lønn, regnskap. Nedleggelsen av Atas kommer blant annet etter en Agenda rapport som bare har snakket med personer i Pleie og omsorg.

Medisin, helse, sykehus, lege

Ingen ansatte i Atas har vært involvert slik at de kunne få gi sin innstilling til rapporten. De ansatte i Atas jobber i dag 37,5 time i uken når de skal over til Pleie og omsorg må de over på turnus og da skal de jobbe 35 timer uke og fri dagen før helgevakt. Dette må koste penger, Atas har i dag tilbud til 5 ungdommer på kveldstid, Atas har avtale med SFO vil dette bli opprett holdt?

Er det meningen at personalet som pr i dag er tilknyttet dagsenteret skal gå i turnus sammen med personalet fra bolig? Hvis dette er riktig vil tilbudet i dagsenteret bli forringet.

Atas har i dag et sykefravær på under 10% som er langt under sykefraværet i Pleie og omsorg.
Brukere og pårørende har i tiden siden Atas ble etablert opplevd at tilbudet for den enkelte har fått en stor grad av stabilitet og forutsigbarhet. Det blir gitt en stor variasjon av aktivitetstilbud gjennom heleåret – også om sommeren. De ansatte har gjort en kjempe jobb, vært løsningsorientert og stått på når det har vært behov for det.

Når vi nå legger dette inn under Pleie og omsorg vil vi ikke kunne se hva dette vil koste kommunen.

Jeg ønsker alle en riktig God Jul og et Godt Nyttår.

Hilsen
Atle Holgersen
Askøy Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**