Mer til dem som trenger det mest

– Det er folk flest som skal bære byrden i nedgangstider, ikke dem som har det vanskeligst fra før. Venstre og KrF vil derfor i dette budsjettet, som alltid i politikken, prioritere mer til dem som trenger det mest framfor å spre goder tynt utover, sier gruppelederne Jon Gunnes og Odd Anders With.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Fattigdom

Foto: Microsoft

Trondheim kommune har vedtatt sin handlingsplan mot fattigdom. V og KrF opplever at denne ikke følges godt nok opp, og at både vedtatte og foreslåtte budsjettkutt undergraver intensjonene i planen. Dette følger våre to partier opp på flere steder i budsjettet, blant annet gjennom å heve utbetalingene til sosialhjelpsmottakere de første tre månedene. I tillegg mener vi det nå er på tide å se på hvordan kommunen kan trappe opp sosialhjelpssatsene for alle, og fremmer derfor følgende verbalforslag:

Opp til nasjonal norm for sosialhjelpssatser
Bystyret viser til at Trondheim kommune ligger under de nasjonale normene for sosialhjelpssatser, til tross for at et bredt flertall i bystyret tidligere har uttalt at man skulle følge disse, og til tross for at det nå ligger stortingsinitiativ om å øke normen og kanskje også gjøre den mer forpliktende. Bystyret ber rådmannen komme til bystyret med et forslag til opptrapping som er i samsvar med den nasjonale normen og som legger opp til nødvendige prinsipielle avklaringer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**